Her er tre enkle kostholdstips for en bedre treningshverdag

Dette er reklame levert av Exolo. 

Et godt kosthold er helt vitalt for å oppnå de resultatene du ønsker med treningen din. 

Det er flere grunner til det.

Først og fremst medfører trening økt energibehov, som bør dekkes med nok og riktig kost for at du har nok i lagrene til å yte maksimalt når du trener, og ikke minst skal restituere deg etter økt. Det er også helt essensielt å få i seg nok væske underveis i trening og konkurranser. Bare én prosents reduksjon i væskebalansen, kan gi ti prosent svakere prestasjoner. Derfor er det viktig at du sørger for å drikke nok før, under og etter økt. 

Særlig etter trening er det mange som slurver med kosten. Det er overraskende all den tid det er ekstremt viktig å få i seg næring og væske så raskt som mulig etter økta, for å starte restitusjonsprosessene så tidlig som mulig. Det er viktig å få i seg proteiner og karbohydrater slik at kroppen får erstattet de næringsstoffene som har blitt brukt under økta.

Regelmessig fysisk aktivitet styrker immunforsvaret ditt. Ved harde fysiske påkjennelser blir imidlertid kroppens immunsforsvar svekket, men et sunt kosthold bidrar til å minske smittefaren i slike tilfeller. 

Exolo presenterer her tre kostholdstips som gjør treningshverdagen din lettere. 

Kjøleskapsgrøt (Se video øverst):

1,5 dl lettkokt havregryn
1 dl lettmelk 
2 spiseskjeer kesam 

Bland dette godt sammen i et glass (helst med lokk), og legg glasset i kjøleskapet til dagen etterpå. Grøten toppes med friske bær og nøtter etter eget ønske. 

Grøten inneholder omtrent 350 kcal. 

Muslibar:

1 dl mandler
1 dl hassenøtter
1 dl gresskarkjerner
½ dl linfrø
1 egg – blandes i dagen etter

Bløtlegg nøtter og frø over natten i ca 3 dl vann/eplejuice/appelsinjuice/lett blandet saft, etc.
Knuses i kjøkkenmaskin.
Bland i egg.
Formes og stekes på bakepapir i 60-90 minutter på 120 grader.

NB! Pass på at de ikke blir for flate, da de kan bli veldig tørr!

Hele porsjonen inneholder ca 1340 kcal. Fin fettsammensetning hvor det er høyt innhold av enumettet fett som er sunt fett som igjen er bra for kolesterol og blodtrykk. Høyt innhold av fiber. Ca 20 % av en bar er proteiner.

16.11 2015 11:08