Familien Henriksen Myrvoll trives godt på Exolo - hvor barna får eget treningsopplegg mens foreldrene er på spinning. Foto: NordlysLAB.

Bjørn (5) lærte seg navnene til treningsinstruktørene før han kunne si «pappa»

Hverdagen går i ett: To krevende jobber og to smårollinger på henholdsvis fem og sju år gjør at det tidvis kan være vanskelig nok å få kabalen til å gå opp for familien Henriksen.

Hos Exolo treningssenter i Tromsø sentrum kan du i imidlertid ta med barna på trening – og det gir familien litt flere kort på hånda for å løse kabalen.

- Det fungerer kjempebra. Bjørn (5) har jo på mange måter vokst opp her – han er ikke født her, men har vært her siden han var tre måneder gammel. Mannen til Lill-Jorid (daglig leder) heter Stig, og Bjørn lærte seg vel stort sett å si «Stig» før han lærte seg å si «pappa», ler mamma Johanne Christine Henriksen og pappa Andreas Sandbakk Myrvoll.

- Det å kunne komme hit på dagtid og få trent, mens du er trygg på noen tar vare på ungen din, var utrolig viktig for meg i alle fall, fortsetter Johanne.

Aktiveres

Hver lørdag morgen innleder familien helga med ei solid treningsøkt. Mens foreldrene er på spinning, blir barna ivaretatt på «aktiv barnepass».

- Det er en ufattelig god start på helga. Der får barna full utfoldelse med flinke instruktører som har tilpasset trening med barna, forteller foreldrene.

Det verdsettes høyt hos familien Henriksen Myrvoll.

- Én ting er at barna får muligheten til å være aktiv, men i tillegg er fint at de kan være med å se at vi er aktiv. Jeg håper jo at det er med på å gi dem gleden av å være aktiv, og at det blir en del av vår livsstil som familie. Aktivitet er utrolig viktig for både den fysiske og psykiske helsen. 

- Skikkelig gøy

- Vi bruker å slenge oss på slyngene, og det er skikkelig gøy. I tillegg turner vi masse, forteller lille Ella (7).

- Vi bruker å øve på å hoppe salto på trampolinen, føyer lillebror Bjørn (5) til.

Det er ingen tvil om at trening har blitt en sentral del av hverdagen til familien.

- For meg personlig har trening veldig mye å si for hvordan jeg føler meg både fysisk og psykisk. Jeg har en del reumatiske sykdommer som gjør at jeg er nødt til å holde meg i aktivitet for at kroppen skal fungere. Så dette er behandling for meg. I tillegg frigjøres mange endorfiner når man trener. Vi er glad får muligheten til å kombinere trening og familieliv hos Exolo, smiler mamma Johanne.

12.10 2015 19:56