Nerstrandas butikkledere har strikket over 50 skjerf i forbindelse med #Oransjeskjerf-aksjonen i regi av Kirkens Bymisjon. Nå utfordrer de Sparebank1 Nord-Norge til å strikke fram mot 1. november.

Derfor har denne gjengen strikket over 50 oransje skjerf

Kommersielt innhold produsert av Nordlys LAB for Kirkens Bymisjon 

Har du sett et menneske med oransje skjerf de siste dagene?

Da har du trolig sett en som ønsker å vise at han eller hun bryr seg – for et varmere og mer inkluderende Tromsø – når vi nå går inn i en tid som er ekstra tung for mange.

Strikk årets viktigste skjerf

Kirkens Bymisjon årlige strikkedugnad #Oransjeskjerf er nå nemlig for fullt i gang, og strikkingen er godt i gang.

På Nerstranda har butikklederne allerede strikket over 50 skjerf.

- Vi har hatt et lengre samarbeid med Kirkens Bymisjon, og for oss er det veldig viktig å ta tydelig standpunkt til at vi mener dette er en utrolig viktig kampanje å sette på dagsorden for at Tromsø skal være en raus og inkluderende by å bo i, sier senterleder på Nerstranda – Veronica Evertsen.

Vil du spre varme i byen din? Slik strikker du også årets viktigste skjerf!  


Erik Austheim (daglig leder, Volt) og Veronica Evertsen (senterleder, Nerstranda) har begge strikket seg et oransje skjerf for Kirkens Bymisjons solidaritetsarbeid.

Solidaritet

1.november skal Tromsø tapetseres med oransje skjerf i sentrum for å markere starten på «GLED EN som gruer seg til jul»-kampanjen.

 Inntil den tid oppfordrer Evertsen folk å strikke etter beste evne – men også bruke skjerfene.

- Dette med solidaritet handler like mye om at vi skal gå med skjerfene selv som at vi skal gi noe videre.

Nerstranda – med sin lokasjon midt i sentrum – blir daglig eksponert for forskjellene i samfunnet. På godt og vondt.

- Som et kjøpesenter med i snitt 46.000 mennesker innom ukentlig så har vi alle kunder, og det vi er bevisst på er at alle kunder også er velkommen hos oss. Vi er veldig klar over de utfordringene det også medfører, og derfor har det vært viktig for oss å jobbe med kunnskapsbygging i forhold til hvordan vi kan arbeide med de utfordringene som er i et bysenter.

Utfordrer SNN

Evertsen oppfordrer Ola og Kari Nordmann til å bidra i #Oransjeskjerf-dugnaden, men utfordrer også næringslivet til å vise sin varme.

- Nå må vi selvfølgelig utfordre resten av næringslivet i byen, og vi sender først stafettpinnen over til SNN-gjengen i Rødbanken. 

5.10 2016 15:18

Slik strikker årets #Oransjeskjerf

Kirkens Bymisjon oppfordrer alle som har mulighet til å strikke oransje skjerf fram mot 1. november - hvor skjerfene skal tapetsere bybildet - for et varmere og mer inkluderende Tromsø. 

Slik strikker du skjerfet: 

GARN: «Freestyle – farge 3309» - beregn  4 nøster per skjerf

  • Skjerfet skal være ca. 150 centimeter langt og ca. 20 centimeter bredt.
  • Legg opp 30 masker og bruk pinnestørrelse 5/6 mm. 

PS! Skjerfene leveres inn hos Kirkenes Bymisjon i Parkgata 2 i Tromsø. Alternativt kan man levere de inn i butikken nede på Smørtorget – Postludium.