RBK-stjernen før møtet med Alfheim og TIL: - Et ufyselig publikum

 

Lørdag vant TIL sin tredje hjemmekamp på rad da Thomas Lehne Olsens scoring i det 90. spilleminutt sikret den uhyre viktige seieren.

Allerede onsdag klokka 20.00 er det igjen klart for en ny thriller på Alfheim. Denne gang er det serieleder Rosenborg som kommer på besøk til kvartfinale i cupen, og det er ventet stinn brakke i møtet med Norges beste fotballag. 

TIL – RBK: Kjøp billetter her!

Slik så det ut sist TIL møtte Rosenborg på Alfheim i vår. Onsdag kan det igjen bli utsolgt når trønderne kommer nordover til cupdyst. Foto: Truls Tiller.

- Ufyselig publikum 

Norges beste fotballag, skal imidlertid møte Norges beste supportere denne sesongen. 

Noe RBK-stjernen Pål André Helland er smertelig klar over: 

- Det verste vi kunne fått. Lang reise, som antakelig krever overnatting, tøff motstand og et ufyselig publikum, sa Helland da trekningen var et faktum - og tenker på at Alfheim-publikummet er en av de som oppildner sine egne aller mest i eliteserien. 

Eller, som landslagsback Jonas Svensson legger til: 

- Det er alltid tøft å komme til Tromsø. Et hardtarbeide lag, med et publikum som roper på dommeren og styrer på. De er veldig støttende til eget lag, og man kan jo kalle publikum dyktige, også. Dommere er jo bare mennesker, dem også, sier Svensson - som kun har slått TIL på Alfheim én gang - 2-1-seieren tidligere i vår. 

Best i Norge 

Ufyselig eller ei -  Alfheim-publikummet har i år vært det aller mest lojale i landet. 

TIL - RBK onsdag 20.00 - kjøp billetter her! 

TIL er faktisk én av kun tre klubber (sammen med Glimt og Odd) som har hatt positiv vekst på tilskuersiden siden i fjor – og er den klubben i Norge som øker aller mest (6,4% hittil i år - se total oversikt nederst). 

Drakamp mot Glimt: TIL og Bodø/Glimt er de to lagene som øker mest på tilskuersiden i Norge. 

Hylles av Flovik 

TIL-trener Bård Flovik hyller Alfheim-publikummet. 

- Spesielt den siste kampen, som jeg har friskest i minne, så var det helt magisk – både av Forza Tromsø, Isberget og resten av Alfheim. Måten de sto bak laget og ikke minst inngangen til kampen, imponerende. Vi spiller for supporterne og for de som heier på TIL, og vi er veldig glad for at vi kan gi gode kamper tilbake – og ikke minst trepoengere, sier Bård Flovik. 


Heia TIL! Foto: Truls Tiller.

Kjøp billetter til TIL-RBK her! 

 

Tilskuertall til og med runde 23

Tallene er sammenlignet mot samme motstander i fjor. Brann og Sogndals kamper er ikke med da de ikke spilte i 1. divisjon i fjor.

Prosent og endring i antall tilskuere (totalt hittil i sesongen): 

TIL:         + 6,4% + 2.124
B/G:      + 5,9%  + 2.149
Odd:      + 0,9%   + 766
RBK:      - 1,3% - 2.128
S08:       - 1,7% - 664
Godset:   - 2,1% - 1.357
LSK:       - 3,4% – 2.104
Stabæk:  - 4,1% – 1.471
H’sund:   - 5,0% – 2.242
Molde:   - 6,6%   – 6.381
VIF:       - 14,3% -14.355
Viking:    - 22.2% - 20.881
Start:      - 25,5% - 17.412 

14.9 2016 16:25

#VifyllerAlfheim

#VifyllerAlfheim er en kampanje i samarbeid mellom TIL og NordlysLAB - i håp om å gjenskape den atmosfæren og intimiteten Alfheim var kjent for, og som gjorde «Fort Alfheim» til en av mest fryktede stadion å gjeste. 

Vil du være TILs 12. mann? Kjøp din billett her. 

#VifyllerAlfheim.