Sunny Beach. Et av Europas mest kontroversielle reisemål og et ubestridt turistmekka i over 60 år.

Sunny Beach - elsket og hatet

Sunny Beach er et av de mest kontroversielle reisemålene i Europa. Men er det egentlig grunn til bekymring? 

Sunny Beach.

Du har nesten garantert hørt det klingende navnet før, og dersom du har vært der, kjenner du godt til den pulserende turistbyen i Bulgaria med den velkjente stranda. 

Men visste du at Sunny Beach bare er rundt 60 år gammel? Og at på vinterstid bor det knapt folk der? 

Sunny Beach er nemlig en liten strandby som er designet for turisme. Utbyggingen startet på begynnelsen av 50-tallet, og pågår fortsatt. Det spesielle med Sunny Beach er at byen lever utelukkende av turisme. I vinterhalvåret bor det bare rundt 1500 mennesker der, som alle livnærer seg vedlikehold og oppussing før turistbølgen skyller inn over stranda igjen på vårparten. På sommeren er det til enhver tid flere titalls tusen i byen, og opp mot 100.000 nordmenn reiser årlig til turistenes mekka. 

Søk her: Billige pakketurer til Sunny Beach 

«Bloody beach»

Sunny Beach er et av de mest kjente og kontroversielle reisemålene. Særlig etter at det i 2007 ble skrevet en rekke artikler i norske medier om ran, vold og mafiavirksomhet i byen. Avisoverskriftene skapte naturligvis debatt i landet, men resultatet var at Sunny Beach ble mer populært blant nordmenn enn aldri før. Norske medier har i ettertid fått kritikk for måten de «svartmalte» Sunny Beach - som den sommeren fikk tilnavnet «Bloody beach» - på. 

…visste du at Bulgaria er verdens billigste land å feriere i, med et prisnivå 72 prosent lavere enn i Norge, og at en halvliter øl koster 10 kroner der? 

Selv den dag i dag er det svært delte mening om Sunny Beach. Noen hevder fortsatt at det er en farlig og lite flatterende by å oppholde seg i, mens på den andre siden fins det mange turister som vender tilbake sommer etter sommer. Skandinavisk partyungdom, typiske «Kongen av Mallorca»-turister på charterfly med full familie, og masse  pensjonister. På Sunny Beach finner du det meste. 

Søk her: Billig pakketurer til verdens billigste land 

Dette er Sunny Beach


Nessebar, fire kilometer unna Sunny Beach.

Sunny Beach er som nevnt en liten turistby på Svartehavskysten, som ligger 35 kilometer nord for byen Burgas (hvor flyene lander). Sunny Beach er preget av den 8 kilometer kritthvite sandstranda, som er omkranset av over 130 hoteller. Bare ti minutter unna (4 kilometer) finner vi den lille og sjarmerende byen Nessebar, som er på UNESCOs verdensarvliste. Bulgaria er et lavprisland, og i høysesongen er utelivet i byen hektisk. 

Hotell? 

Trivago.no søker gjennom 271 ulike bookingsider, og finner nesten garantert det beste og billigste hotellet for deg: 

9.7 2015 16:39