Gamsten vil spille til han er 40: Slik holder han seg i form

- Det er ingen snarveier hvis du skal holde deg på topp.

Snaue 12 år etter utenlandseventyret vendte Morten Gamst Pedersen tilbake i TIL etter et kort opphold i Rosenborg, men 35-åringen fikk en brutal start på comebacket. 

I sin første kamp fra start - mot nettopp RBK - pådro Gamst seg en komplisert skade. En avrevet scene fra beinet i lysken truet karrieren. 

Av ekspertene fikk han to valg; legge opp eller gi det et siste forsøk. De færreste trodde at han kom til å være i aksjon mer denne sesongen, i alle fall.

Test ut Olivita du også! 

Svømte med 90-åringer 

«Gamsten» gikk for nummer to, og innledet en tøff opptreningsperiode med opptil tre økter i uka. Den første gjennomførte han klokka 07.00 om morgenen sammen med pensjonister på Alfheim svømmehall. 

Deretter ventet to styrkeøkter i løpet av dagen. 

i serieinnspurten da TIL trengte han som mest - ble «Gamsten» meldt skadefri, og ble en sterk bidragsyter til at Gutan berget plassen med sin ro og tilstedeværelse. 

- Det som er fint med fotball er at man kan spille fotball i alle aldre. Jeg terpet masse detaljer når jeg var yngre. Men når man blir eldre må man ta hensyn til at kroppen har vært gjennom en slitasjefase, og jeg har brukt utrolig mye tid på skadeforebygging. Det er jeg glad for, fotballen har gitt meg noe jeg aldri ville byttet ut. Fotball er det artigste jeg vet, og jeg ser fram til fortsettelsen. 

Morten Gamst Pedersen bruker daglig Olivita. - Det er viktig å hente marginer der man kan.

- Kjører du Ferrari, så fyller du 98-oktan 

Gamst Pedersen har alltid hatt et bevisst fokus på kosthold og restitusjon. Det har lønnet seg. Særlig i hans periode i Blackburn var han ekstremt lite skadet - og ekstremt mye på banen: 

I løpet av ni sesonger spilte han 288 Premier League-kamper for klubben - bare keeperlegenden Brad Friedel har flere. Han satte samtidig klubbrekord i antall sesonger på rad med scoringer (8) - og bokførte seg for over 30 mål totalt.  

Test ut Olivita du også! 

- Kosthold er noe som har stor betydning når du er idrettsutøver. Det er som å kjøre bil; dersom du har en Ferrari, så fyller du 98-oktan på tanken - den beste flybensinen du kan få tak i. Det er det samme med et menneske; putter du «drit» i kroppen, så får du ikke like mye tilbake.

LES OGSÅ: Ole (71) fikk beskjed om at han aldri mer kunne løpe. Vant NM i friidrett.

Og selv om kroppen er aldrende – er fokuset fortsatt skarpt.  

Den hjemvendte sønn: Morten Gamst Pedersen.

- I TIL har vi et veldig bra fokus på kosthold. Det er viktig å kunne hente marginer der man kan. Vi i TIL er så heldig at vi har et samarbeid med Olivita. Det gir en positiv effekt. Hvis man kan hente marginer på en sånn type tilskudd – så er det ingenting som er bedre akkurat det.

Les mer om Olivita her. 

Derfor bruker TIL Olivita

Fysisk trener i TIL – Truls Hallen – forklarer hvorfor klubben har valgt å ta i bruk det Tromsø-baserte forskningsproduktet Olivita. 

- For toppidrettsutøvere er det viktig med tilskudd av omega-3 og antioksidanter. Vi vet at det kan ha gunstig effekt for restitusjonen mellom øktene, og det er også viktig for hjerte og kretsløp. Vi har også sett at det kan ha gunstig virkning for ledd i og med at fotball er en idrett hvor leddene belastes i veldig stor grad, sier Hallen. 

Truls Hallen.

 

6.6 2016 13:06

Fakta om Olivita

 • Olivita er basert på mer enn 20 års forskning ved Universitetet i Tromsø og 9 kliniske studier på 1200 personer
 • Utviklet av professorene Bjarne Østerud og Edel O. Elvevoll
 • Forskningsresultatene er publiserte i anerkjente utenlandske tidsskrifter
 • Omega-3 kosttilskudd som består av selolje (DHA, EPA, DPA), extra virgin olivenolje og vitamin D
 • Olivenoljen beskytter omega-3 mot harskning
 • Blandingen er patentbeskyttet

Helseeffekter ved bruk av Olivita

 • Det å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten har vist seg å senke/redusere kolesterolkonsentrasjonen i blodet. En høy kolesterolkonsentrasjon er en risikofaktor for utviklingen av koronar hjertesykdom
 • DHA bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon
 • EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon
 • Vitamin D bidrar til å opprettholde normale knokler
 • Vitamin D bidrar til å opprettholde normal muskelfunksjon
 • Vitamin D bidrar til immunsystemets normale funksjon
 • Vitamin D bidrar til normale kalsiumnivået i blodet 
 • Olivenolje-polyfenoler bidrar til å beskytte fettstoffer i blodet mot oksidativt stress