En ny og spennende oppskrift for deg som elsker bacalao

Denne oppskriften med ferdig utvannet klippfisk gjør det enkelt å imponere gjestene.


Ovnsbakt klippfisk blir stadig mer populært.

Den klassiske tomatiserte bacaloen er en stor klippfiskfavoritt i Norge.

LES OGSÅ: Har du prøvd bolinhos? Perfekt til forrett og tapas!

Bacalaoens popularitet har ført til at stadig flere er på jakt etter andre oppskrifter med den fantastiske, norske klippfisken i sentrum. 

Ovnsbakt klippfisk


Husk å koke potetene møre før du legger ingrediensene i formen.

- En av de mest populære er Halvors ovnsbakte klippfisk, forteller Svein-Ingvar Bjørndal, daglig leder i Halvors Tradisjonsfisk.

- Helt klart min favoritt. Den er så full av gode smaker, sier Liv Margrethe Hansen.

LES OGSÅ: Og her er enda flere deilige klippfisk-oppskrifter

To supertips

Den ovnsbakte klippfisken er enkel å lage, men virkelig fantastisk blir den hvis du husker på disse to tipsene:

  1. Kok potetene før du legger dem i formen. Da blir de møre, og suger til seg alle de deilige smakene i klippfisken og grønnsakene.
  2. Surr løk og hvitløk blank først.

Lager seg selv

Når formen først er plassert i komfyren, lager retten seg selv.

I Portugal sies det at en skikkelig husmor eller husfar skal kunne en klippfiskrett for hver dag hele året. Litt mye forlangt kanskje, men her har du noen deilige oppskrifter å begynne med.

Klippfisken til Halvors er fra Senjahopen, og er utviklet i samarbeid med Nergård AS.


Svein Bjørndal og Liv Margrethe Hansen.

 

21.3 2016 11:53

Halvors ovnsbakte klippfisk

Til: 4 personer                      

Tid: 40 minutter

Ingredienser:

  • 1 kg Halvors klippfiskstrimler
  • 150g bacon i skiver (del skivene i 4 og legg på toppen)
  • 1 kg kokte poteter i skiver 
  • 250g løk i skiver
  • 3 fedd hvitløk (presset)
  • 1 glass grillet paprika (kuttes opp)
  • 15 cherrytomat delt i 2
  • Pepper
  • 2-4 dl Olivenolje
  • 50 g sort oliven

Slik gjør du: Varm opp litt av olivenoljen sammen med løk og hvitløk, surr dette til løken er blitt blank
Legg lagvis i ildfast form i rekkefølge: Olivenolje som dekker bunnen, potet, klippfisk, løk/hvitløk blanding, grillet paprika, potet, bacon, tomat, sort oliven. Pepper has på litt mellom hvert lag. Hell over resten av olivenoljen til slutt.

Stekes i ovn i ca. 30 min. på 200 grader.

Serveres med godt brød.