Tipsene du må kunne for å få pinnekjøttet helt perfekt
Pinnekjøtt-ekspertene hos Mydland AS lærer bort tre enkle grep som hever pinnekjøttet fra godt til perfekt.
- Legg fettsiden opp, sier Erik Mydland.
- Det er fettet vi skal ha sprøtt. Ellers er det fare for at pinnekjøttet blir tørt, og det vil vi ikke, legger han til.
Mange skjerper pinnekjøttet i komfyren rett før servering. Med dette trikset får du den perfekte finishen. Se bare på filmen over.
Best i Norge?
Hvem har det beste pinnekjøttet i Norge?
Det er ikke så lett å krangle med en gullmedalje fra NM i kjøttprodukter.
Tradisjonsrike Mydland AS i Tromsø lager to typer pinnekjøtt, røkt og urøkt.
Gullmedalje for pinnekjøttet
Det røkte pinnekjøttet fikk gullmedalje, mens det «vanlige» pinnekjøttet fikk sølv.
- Alltid godt å få bekreftelse på at den jobben vi legger sjela vår i hver eneste dag, holder mål, sier Erik Mydland, kvalitetsansvarlig hos Mydland AS.
Årets lam
Mydland har liten tro på snarveier. Står det Mydland på pinnekjøttet vet du da at:
- Pinnekjøttet er fra årets lam
- Pinnekjøttet er ikke kuttet opp i biter, men selges i hele bein.
Hjemme på kjøkkenet
Pinnekjøttet kniver med ribba om å være Ola og Kari Nordmanns foretrukne julemiddag. Det er ikke avansert å lage pinnekjøtt, men hva gjør Mydland selv - hjemme hos seg selv - når pinnekjøttet skal bli så perfekt som mulig?
Erik har tatt med seg kollega og kokk Tore Lorentzen inn på kjøkkenet, eller som Tore sier:
- Det aller helligste.
Vann ut 2 dager før
- Det mange gjør feil er at de vanner ut pinnekjøttet samme dag som det skal serveres. Det beste tipset er å starte vanningen av pinnekjøttet to dager før servering, og så la det hvile et døgn i kjøleskapet før det dampes og serveres, sier Tore, og legger til:
- Jeg lover at gjestene kommer til å merke forskjell. Du får fram den gode smaken, det blir en bedre saltutjevning og kjøttet blir mørere.
Fornøyde gjester
Og Tore får rett. Når gjestene ankommer, er det et spørsmål som melder seg:
- Hva har dere gjort med pinnekjøttet? Det er helt nydelig.
Og vi gjennomførte jobbintervjuet uten å røpe hvilken jobb det var snakk om.
Skoletannlegen skremte vettet av Tor Åge Iversen (52). Derfor gikk han så lenge med dårlige tenner at de falt ut av seg selv. Nå venter et nytt liv.
Dette er kommersielt innhold for Heimdal Eiendomsmegling produsert av Nordlys LAB.
Dette er kommersielt innhold for TotalRenovering produsert av Nordlys LAB.
Kommersielt innhold produsert av Nordlys LAB for Tromsø kommune.
Hemmeligheten bak metoden som gir deg nytt kjøkken på dagen.
Tromsøs kanskje flotteste boligprosjekt gjennom tidene – Bjerkaker Sjøpark – åpner snart for salg. 450 har allerede meldt sin interesse, så det kan være smart å bestemme seg raskt.
Dette er kommersielt innhold for TotalRenovering produsert av Nordlys LAB.
Ellinor Johnsen (66) har levd med verk i kroppen siden 30-årsalderen, mens ektemannen, Ingvar (71), begynte å plages med helsa da ting buttet imot på jobben. Her er historien om hvordan ekteparet snur motgang, blir smidigere i kroppen og får energien tilbake.
Dette er kommersielt innhold for Kirkenes Bymisjon.
Hege og Marita går gatelangs på jakt etter inspirerende gatemote i Tromsø.