Renessanse for Smørtorget i ny drakt: - En kjærlighetserklæring til fortiden

Dette er kommersielt innhold for Smørtorget Kaffe & Mat. 

Gjennom 200 år har forretningene myldret rundt Smørtorget i Tromsø sentrum. På 1800-tallet solgte bønder smør og meieriprodukter i det sentrale knutepunktet – som dermed fikk det passende navnet «Smørtorget».

I dag har en rekke bedrifter valgt å blåse liv i Smørtorget – som nå framstår i en ny og pulserende drakt. Midt i hjertet av torget finner vi Smørtorget Kaffe & Mat. En over gjennomsnittet koselig kafé med god atmosfære, som er omkranset av kunstnere, galleri, kjoledesign og retrobutikk.

Følg Smørtorget Kaffe & Mat på Facebook her! 

- Det viktigste for oss er at folk får gode opplevelser her, sier Hilde Eilertsen Sletvold, som er gründeren av Smørtorget - sammen med Thale Wang Ørjavik. 

Urban og moderne kafé

I 2011 begynte Hilde jobben med å blåse liv i det gamle handelsmarkedet, sammen med Thale, som driver kjoledesign på Smørtorget. 

- Det var helt dødt her. Turister passerte i store flokker, og det samme med busspassasjerene, men her i bygget var det helt mørkt. Dette måtte vi gjøre noe med, mimrer Eilertsen Sletvold.


I hjertet av Smørtorget har det vært hektisk handelaktivitet i over 200 år. Foto: Tromsø Museum / Universitetsmuseet.

Fire år seinere framstår Smørtorget Kaffe & Mat som en pulserende og trendy kafé.

- Vi har blåst liv i 200 år gammel historie, men samtidig tilpasset oss nåtiden og forsøker å ha en urban og moderne kafé. For eksempel selger vi nå espressobasert kaffe fra Tromsø Kaffebrenneri som take-away, forklarer kunstneren.

Møtelokale for bedrifter

Som håper at Smørtorget Kaffe & Mat er et inspirerende og levende sted.

- Vi skal fortsette med å være en koselig frokost, lunsj og ettermiddagskafé. Noen ganger har vi boklanseringer, mens andre dager har vi lunsjkonserter. Vi ønsker hele til å være i kontinuerlig forandring, forklarer Eilertsen Sletvold.

Kaféen har fått en ny profil på maten og har utvidet menyen.

 - Hos oss kan bedrifter booke eget møtelokale. Her kan de holde morgenmøter og spise havgrynsgrøt. Og kanskje hjemmelagede kaker til dessert, smiler Hilde Eilertsen Sletvold. 

Følg Smørtorget Kaffe & Mat på Facebook her! 

22.10 2015 12:36

Smørtorget Kaffe & Mat

Smørtorget Kaffe & Mat finner du i Sjøgata 11 i Tromsø sentrum. Her kan du nyte frokost og havregrynsgrøt, varme og kalde lunsjretter, suppe og hjemmelagede kaker og nystekte bakverk. I tillegg tilbyr vi økologiske drikker og lokalbrent espressobasert kaffe. Velkommen innom! 

Åpningstider: 07:30-17:00. 

Følg oss gjerne på Facebook!