Tør du smake på verdens sterkeste sushi?

Det mest offensive hodet. Han som ikke viker for noe eller noen. Ei heller de brutale stigningene på Senja. Og som gleder seg til å angripe i Målselv fjellandsby, og ikke minst det kuperte og utfordrende terrenget i Hålogalandsregionen. Den aller sterkeste klatreren – det er han som er vinneren av årets laksetrøye!

Som en del av kampanjen «Laks er viktig» har norske lakseaktører gått sammen med ulike organisasjoner i næringen for å bidra til å skape folkefesten Arctic Race of Norway. Dermed vil den tradisjonelle røde klatretrøya under årets utgave være lakserød. Syklisten som kan ikle seg trøya for godt når rittet avsluttes i Narvik, kan i tillegg til trøya se fram til besøk fra noen av verdens beste kokker, fra Bocuse d’Or i Norge, som vil servere vinneren et nydelig laksemåltid.

Den rytteren som passerer klatrepunktet i Lavangsdalen først vinner i tillegg et halvt tonn (!) laks. 

- Laksen er av natur en klatrer – sterk og målbevisst, derfor passer den perfekt på den lakserøde klatretrøya, sier Are Kvistad i Sjømat Norge.

Denne trøya kan bli din om du smaker på verdens sterkeste sushi, eller sjekker ut vår quiz nederst i saken.  

Stolt samarbeidspartner

Norsk laks metter totalt 14 millioner munner hver eneste dag over hele kloden, og mye av fisken stammer fra anleggene som ligger langs Arctic Race-løypa. For flere av lokalsamfunnene langs løypa er ikke laksen bare et godt måltid, men selve livsgrunnlaget.

-Derfor er laksenæringen, med nordnorske aktører i spissen, utrolig stolt over å være med å muliggjøre Nord-Norges største idrettsarrangement, sier Bjørn-Erik Stabell i Norges Sjømatråd.

Verdens sterkeste sushi

At årets klatretrøye er lakserød, vil naturligvis bli markert langs veiene. Laksenæringen ønsker å bidra til å skape folkeliv langs løypa og inviterer blant annet til «Tør du å smake på verdens sterkeste sushi?» – hvor du får ei laksetrøye til odel og eie om du kommer og spiser sushi som du garantert vil huske i lang tid! 

 

 

12.8 2015 11:44

Fakta

 

Denne artikkelen er en del av kampanjen «Laks er viktig for Norge», hvor de norske lakseaktørene sammen med ulike organisasjoner har gått sammen for å bidra til å skape folkefesten Arctic Race of Norway. 

Les mer på www.laks.no.

Dagens middagstips: Sashimi med soyadressing 

 

Det enkle er ofte det beste og det ser du i denne oppskriften. Her skjærer du rå laks i skiver og serverer den med en hjemmelaget soyadressing ved siden av.

Ingredienser

Antall porsjoner: 4 
250 g  laksefilet, uten skinn og bein 

Dressing

1 fedd  hvitløk 
2 cm  ingefær, frisk 
0,25 stk  chili, rød 
1 kvist  koriander, frisk 
1 stk  lime 
1 dl  soyasaus 
1 ts  sesamolje 

Framgangsmåte

- Skjær laksen i tynne skiver.

Dressing

- Finhakk hvitløk, ingefær, chili og koriander

- Press saften av lime, og ha i en skål sammen med soyasaus og sesam

-  Bland hvitløk, ingefær, chili og koriander i sausen.

Server sashimiskivene med soyadressingen i en skål ved siden av.