Thor Hushovds våte drøm: «Team Norwegian Salmon»

- Det smeller bra! 

Arctic Race of Norway-ambassadør og tidligere verdensmester i sykkel, Thor Hushovd, er naturligvis på plass i Harstad for å følge årets store sykkelhappening i Nord-Norge.

Hushovd har tidligere uttalt at han jobber med å få etablert et norsk profflag i sykkelsirkuset, og nå avslører han at han er svært interessert i å få laksen med på laget.

- Det hadde ikke vært noe som hadde vært bedre enn det. Planen og målet mitt med laget er at det skal ha norsk tilhørighet, og være «brandet» så norsk som mulig. Team Norwegian Salmon hadde derfor smelt bra, gliser Thor Hushovd.

Han ønsker unge, norske og sultne ryttere til den kommende storsatsingen.

- Jeg skal ha med mye norske ryttere. Det skal være en norsk tilhørighet hele veien. En sunn og ung profil – et transparent lag, der folk ser at vi holder på med sunn og rein idrett, forteller Hushovd.

- Laksenæringen er framtida til Norge

Laksenæringen sponser årets klatretrøye, som derfor framstår som ei lakserosa laksetrøye.

- Her i Nord-Norge er det enkelte store næringer som folket lever av. Og laksenæringen er ekstremt stor – og det er framtida til Norge til de grader. Så at de er inne og støtter Arctic Race er utrolig gøy, og et veldig positivt signal at de går inn i sykkelsporten, sier den levende sykkellegenden.

Og forteller at laks er sikker vinner i sykkeleliten.

- Jeg har alltid spist mye laks. Jeg syns det er den beste fisken, og liker rød fisk godt. Det er sunt og kroppen trenger det. Hele sykkelfeltet spiser laks.  

 Ser fram til Senja

Arctic Race har virkelig fått etablert seg i sykkelmiljøet. Hushovd vant rittet i debutåret 2013. I år ser han spesielt fram til etappen rundt Senja.  

- Senja er spektakulær. Det blir flott i ekstremt kule omgivelser med høye fjelltopper, spesielle tuneller og fine strender. Det blir en naturopplevelse. Det er på sånne etapper at rytterne sitter i feltet og bare koser seg, og jeg samtidig savner å sykkelsetet, smiler han.

Arctic Race-ambassadøren tror på en lysende framtid for det nordnorske sykkeleventyret.

- Løpet har hatt fin utvikling. Det startet bra og satte standarden, og nå er det en kamp om å få komme hit mellom lagene, og verdenseliten samles. Det lover godt for framtiden. 

Kanskje med Team Norwegian Salmon på startstreken. 

 

 

13.8 2015 20:10