Natalie Mikkelsen ved Fredrik & Louisa ved Jekta Storsenter.

Hva gir du til en mor som har alt?

Vi har svaret. Her er årets beste gavetips til mor.

Morsdag nærmer seg med stormskritt, men det er det slett ikke alle som er klar over, forteller Natalie Mikkelsen ved Fredrik & Louisa på Jekta Storsenter i Tromsø.

- Da jeg hang opp plakatene, kom det en inn en mann og fikk småpanikk. Han hadde helt glemt morsdagen.

Skulle til Italia

- Og samvittigheten ble ikke noe bedre da han kom på at han skulle til Italia på guttetur og se på fotballkamp, ler Natalie.

Det er fortsatt tid igjen til mor skal feires søndag 8. februar. Vi har tatt en runde på Jekta, og samlet inn 8 gode gavetips med stor variasjon og i alle prisklasser. Bli med på runden da vel!

Her er de 8 beste gavetipsene fra Jekta-ekspeditørene.

 

Kopper og smågaver

Birgitte Karlstrøm ved Britt’s Boutique henter fram kopper med “Verdens snilleste”-motiv, også til bestemor. I tillegg til smågaver som Pesto og breadsticks, anbefaler hun de velkjente koppene i Pip-serien. Priser: Fra kr 49 - 199.

Sjokoladefontene

teknikmagasinet.jpg

Erik Tangen og Susann Schneider, Täknikmagasinet
Til mammaen som har det meste, kan kanskje en sjokoladefontene være noe? Varm, rennnende sjokolade man kan dyppe for eksempel jordbær i? Pris: kr 450.

- Nam, nam, sier Erik Tangen og Susann Schneider ved Täknikmagasinet. 

Plukk konfekten selv

taras.jpg

Elisabeth Karlsen ved Taras.
Konfekt er en klassiker, men har du plukket den selv, får den et mer personlig preg. Taras har en bugnende konfektdisk hvor det bare er å plukke og velge og vrake i egne, lekre gaveesker.

- Masse godbiter, sier Elisabeth Karlsen ved Taras.

Kosmetikk

- Vi har mange, flotte og ikke minst rimelige gaveesker, sier Liv Unni Naalsund ved Boots og trekker fram en eske med kremer inneholdende et antiialdringsserum.

boots.jpg

Liv Unni Naalsund.

- Er det ikke det risikabelt å gi bort?

- Nei, absolutt ikke. De fleste kvinner er opptatt av å forebygge rynker allerede fra de er ung, smiler Liv Unni. Pris: fra kr. 150

Veske

- Mor kan ikke få nok vesker, sier Maria Høiden ved Ecco Store.

Maria viser fram klassikerne i svart, men har også flere i vårens nye, friske pastellpregede farger. Ekte, slitesterkt skinn. Priser fra kr 1200. 

ecco.jpg

Maria Høiden

Parfyme

Natalie Mikkelsen ved Fredrik & Louisa har pakket et helt bord med parfymegaver til både morsdag og Valentine. Priser fra kr 295.

Sølvhjerter

- Et sølvhjerte fra norske Gulldia er den perfekte gaven til mor. De kan brukes på begge sider, og blir som to forskjellige smykker, sier Larissa Vajenina ved Polar Gull & Ur. Pris fra kr 645.

polar-gull-og-ur.jpg

Larissa Vajenina

 

Genser

Hva med en flott, vårlig genser? Match bugner over av nyheter, og Elin Pedersen tror denne genseren til kr 599 vil passe utmerket på morsdagen. 

Jekta Storsenter har forberedt seg godt til morsdagen, og med over 120 butikker å velge mellom, er det vrient å ikke finne en super gave til morsdagen. Hurra for mor! 

match.jpg

Elin Pedersen ved Match på Jekta Storsenter.

 

 

 

 

4.2 2015 15:44

Morsdag

Morsdagen er en hedersdag for mødre, som feires på varierende dato i forskjellige land. I Norge feires morsdagen den andre søndagen i februar, det vil si søndag 8. februar i 2015, og søndag 14. februar i 2016.

Morsdagen stammer fra USA, og har sin opprinnelse i arbeidet Ann Maria Reeves Jarvis gjorde for å bedre de sanitære forholdene for alle parter etter den amerikanske borgerkrigen. Hun opprettet flere foreninger som hun kalte «Mothers’ Day Work Clubs».

Den første norske morsdagen ble feiret i Bergen 9. februar 1919. Det var Oslo-kvinnene Dorothea Schjoldager og Karen Platou som i 1918 fikk gjennomslag for å etablere morsdagen som en årlig begivenhet i Norge.

(Kilde: Wikipedia)