Nå strekkes Strandkanten ut i sundet: - Et prestisjeprosjekt

Prestisjeprosjektet K10 - som kommer til å nyte blant Tromsø aller mest spektakulære utsikter, og på mange måter utgjøre prikken over I-en på Strandkanten som bydel - er nå endelig klar for bygging. 

- Det blir et bygg som er beslektet med de andre byggene i nærheten, med spennende arkitektur. Bygget står imidlertid mer frittstående og lengst ut av samtlige, og blir sånn sett mer synlig. Det skiller seg også ut fra de andre gjennom fasademateriale i tre - og K10 får sin helt egen identitet, sier Monalf Figenschau i AT Plan og prosjektleder for K10. 

Ytterst i havgapet: K10 er det prosjektet på strandkanten som ligger lengst ute i Tromsøysundet. 

Urban bydel  

AT Plan sine arkitekter legger ikke skjul på at prosjektet har mye prestisje. 


Monalf Figenschau i AT plan & arkitektur - prosjektleder bak K10.

- Et viktig prosjekt – et av de siste prosjektene som skal være med å ferdigstille Strandkanten som bydel. Det er en tett bystruktur i området. Et hvert prosjekt utfordrer hverandre. Oppgaven vår er å gjøre det så attraktivt som mulig for hele området. Strandkanten har sin egen identitet. Den mest moderne og urbant planlagte bydelen i hele Tromsø, sier Figenschau. 

Spektakulær utsikt 

Leilighetene er vendt ut mot havgapet, og får utsikt mot Ishavskatedralen, Tromsøbrua, og i tillegg mot fjellene i flere himmelretninger. 

- Du får en spektakulær utsikt fra nærmest samtlige rom som du ønsker utsikt fra, uansett hvor din leilighet befinner seg i bygget, forteller Figenschau. 


Unik utsikt: I K10 får du leiligheter med unike bokvaliteter. 

Arkitekturen

Bygget har en skrå fasade med store vinduer og inntrukkede balkonger som gir bebyggelsen særpreg rent estetisk.

- Vi jobbet mye med arkitekturen og siktlinjer – slik at prosjektet «åpner opp» så du får kontakt med sjøen når du oppholder deg på Strandveien og Strandkanten. Vi har ønsket å utnytte solforholdene så godt som mulig, samtidig som man ivaretar gode uteområder for beboerne og sikrer sikten mot sundet og langs strandpromenaden for folk flest som ferdes i området. 

Se flere bilder fra K10 og arkitekturen her. 

K10 skal bygges med skrå fasade med store vinduer som sikrer utsikten mot alle himmelretninger. Her ser du mot Tromsøbrua. 

Stiller spesielle krav  

AT Plan overtok prosjektet i januar.

- I fjor (november 2015) sa kommunen nei til reguleringsplanforslaget som da forelå. På grunn av den unike beliggenheten ønsket kommunen å øke den arkitektoniske ambisjonen. Vi overtok prosjektet og våre arkitekter har siden januar jobbet med å lage et konsept som svarer til forventningene. I mai vedtok kommunen den nye reguleringsplanen som ga stramme føringer for artkitektur og kvalitet samt den nye kunnskapen vi har om springfo. Prosessen med reguleringsendringen var enestående på grunn av en tydelig kommune og effektiv saksbehandling. Vi er veldig fornøyd med resultatet og tilbakemeldingene fra kommunen har vært veldig bra, forteller Monalf Figenschau. 

Uterom 

Uteromsanlegget er utformet som et amfi fra øvre inngangsplatå og ned til strandpromenaden og sjøkanten. Amfiet skal ligge mot sørvest i le for nordavinden og vil også nyte gode solforhold. Stedet blir bilfritt hvor barn kan leke trygt. 

- Vi tror det her blir et veldig fint prosjekt for de som skal kjøpe seg bolig i området. Fine uteområder, kort vei til byen og redusert behov for bilbruk. Et miljøvennlig prosjekt, sier Monalf Figenschau i AT Plan. 

Stor variasjon 

Det trinnet som legges ut for salg i nå er det første av i alt to salgstrinn. I den første solfangeren blir det totalt 68 leiligheter. Det er tegnet 2-3 -og 4-romsleiligher fra 33 til 122 kvadratmeter, i toppen av det åtte etasjers høye prestisjebygget.

Prisen på leilighetene varierer fra 1.790.000 til 7.990.000 ut i fra størrelse og beliggenhet i bygget.

Sjekk ut leilighetsvelgeren for å finne hvilken leilighet som passer til deg. 


Ulike planløsninger: Bruk leilighetsplanleggeren til å finne leiligheten som er skreddersydd deg og dine behov. 

Din sikkerhet ved kjøp av ny bolig

Mange er usikre på om det lønner seg å kjøpe nytt, eller om det er smartere å restaurere gammelt. Dersom du velger å kjøpe nytt, er det mange tryggheter knyttet til det. Kjøper du leilighet i K10 er du garantert at alt er i forskriftsmessig stand. Boligene selges med inntil 5 års reklamasjonsrett og du er sikret at dine rettigheter som kjøper blir ivaretatt etter Bustadoppføringslova.

Prisforskjellen mellom brukt og nytt er historisk sett svært lav. Kjøper du nytt, slipper du samtidig budrunder, og dokumentavgiften vil også bli lavere.  

I tillegg vil du spare kostnader på vedlikehold i overskuelig framtid.

Meld din interesse for K10 her! 

 

20.9 2016 10:16

Vi hjelper deg

Tor-Håvard Hansen

Megler, MNEF, partner

44 år – fra Tromsø. Har jobbet som eiendomsmegler i 16 år, og i Heimdal siden 14. mars i 2016. Jobber både med fast og nybygg. 

Telefon: 982 59 107
Mail: thh@hem.no

Kjetil Rusten

Megler, MNEF, partner 

40 år – fra Fåberg. Har jobbet som eiendomsmegler i 16 år. Begynte i Heimdal i april, og skal hovedsakelig arbeide med prosjekt og nybygg, og leder Heimdals nybygg-satsing. 

Telefon: 916 70 000
Mail: kr@hem.no 

Marte Øksendal 

Avdelingleder, MNEF

Marte utdannet eiendomsmegler ved BI Tromsø / Oslo, og har jobbet i bransjen siden. Bred og variert erfaring innenfor både nybygg og brukte boliger. Spesialtilpasser presentasjonen av din bolig, og gir trygghet i prosessen for både deg som selger og kjøper bolig. 

Telefon:416 09 379

Mail: marte.oksendal@hem.no