5 gode grunner for å kjøpe bolig i 2016

Dette er reklame for Strandvegen Utvikling. 

Å eie egen bolig er en av de beste investeringene du kan gjøre. Ved å leie kaster du egentlig penger ut av vinduet. Penger du kunne brukt til å investere i deg selv, og din fremtid.

Her kan du sikre deg din egen bolig.

Du får penger av staten

Tro det eller ei, men du får altså penger tilbake av staten ved å eie egen bolig. Hvis du har lån i boligen vel og merke. Dersom du tar opp lån i banken får du 27% fradrag på skatten av rentekostnadene. Dersom du leier får du ikke fradrag for noe som helst. Her kan du altså spare flere tusen kroner i året på redusert skatt.

Det er billigere å eie enn å leie

Leiemarkedet i Tromsø er trangt. Spesielt ved semesterstart om høsten er det stor rift blant studentene. Dette er med på å drive opp leieprisene. For å leie bolig inntil 70 kvm i Tromsø må du betale i snitt ca. 2.700 kroner per kvm. per år. Nyere boliger med nærhet til sentrum er enda dyrere. I gjennomsnitt må du betale ca. 9.000 kroner i månedene for en 40 kvm stor leilighet i Tromsø. På Strandkanten er prisene sannsynligvis enda høyere. Hvis du kjøper en like stor leilighet til deg selv på Himmel & Hav, vil avdrag og renter beløpe seg ca. 8.700 kroner. I tillegg får du rentefradrag på skatten dersom du tar opp lån. Slik sparer du ytterligere en tusenlapp i måneden med dagens rentenivå. Resultatet er at du bare betaler ca. 7.700 i måneden hvis du ser hele året under ett.

Du sparer penger ved å kjøpe nå

Prisnivået på boliger i Tromsø har økt siden 2008. Indikasjonene tyder på at prisene vil fortsette å vokse i tiden fremover. Bare det siste året har prisene i Tromsø steget med 4,4%. Hvis du gjør en kjøpsavtale på Himmel & Hav i sommer vil du slippe å betale for en eventuell prisoppgang når du flytter inn i 2018. Fortsetter siste årets vekst vil en leilighet på 40 kvm ha økt med ca. 150.000 i verdi fra du kjøper til du flytter inn.

Mer enn bare en investering

En bolig handler ikke bare om penger, det handler først og fremst om livskvalitet. Når du eier din egen bolig vil du kunne planlegge lenger frem i tid. Og det er alltid en fordel å være herre i eget hus. På Himmel & Hav får du i tillegg en rekke fordeler som du ikke får andre steder i Tromsø. Som for eksempel tilgang til 2 VW e-Golf i bilkollektiv, fullt utstyrt treningsrom, besøksrom for gjester og et flott uteområdet med park.

Fremtiden blir lysere

Når du en gang i fremtiden selger leiligheten får du egenkapital. Dette er penger som er veldig gode å ha med seg når du skal finansiere kjøpet av en større leilighet eller hus.

Bankene krever at du har med deg 15% av kjøpesummen i egenkapital for å få lån. Det blir fort mye penger hvis du er interessert i å kjøpe et hus en gang i fremtiden. 

7.6 2016 10:19

Himmel & Hav

Om Himmel & Hav

 • Salget har startet
 • Borettslag
 • 60% av kjøpesum er fellesgjeld
 • 40% av kjøpesum er innskudd
 • 50 års betalingstid på fellesgjeld
 • Ingen avdragsfrihet
 • Mulighet for individuell nedbetaling (IN) av fellesgjeld
 • Medlem av Borettslagenes Sikringsfond
 • 37-120 kvm
 • 1- til 5-roms leiligheter
 • Byggestart september/oktober 2016, med forbehold om at nok enheter selges
 • Estimert innflytting våren 2018

Registrer deg på himmeloghavbo.no