Boligmarkedet i Tromsø kan være tøft å komme inn på. Det har Carina Dalsbø fått erfare.

Slik kommer du inn på boligmarkedet i Tromsø

Dette er reklame for Strandvegen Utvikling. 

Boligmarkedet i Tromsø er hett. Verdien på boliger har hatt en sterk økning over flere år. Resultatet er at mange førstegangskjøpere bruker lang tid på å kjøpe. Carina Dalsbø fikk selv smake på dette etter å ha tapt flere budrunder i jakten på å skaffe bolig til seg selv og sin datter. Nå er et nytt boligprosjekt tilpasset førstegangskjøpere lansert.

Alenemoren forteller om tøffe tak i jakten på bolig.

- Jeg var på leiemarkedet i mange år og så at penger jeg kunne betalt til meg selv bare rant ut. Til slutt bestemte jeg meg for at nok fikk være nok, og begynte jakten på min egen bolig. Det ble mye tøffere enn jeg først trodde, og underveis opplevde jeg at prisene ble jaget oppover i heftige budrunder, forteller Carina.

Borettslag

Etter å ha lett i over ett år fikk endelig Carina napp, og kunne flytte inn i leiligheten rett sør for Strandkanten.

- Det var en utrolig deilig følelse å endelig kunne flytte inn i noe som var mitt eget. Jeg var veldig kresen på hvor jeg ville bo, så det tok sin tid, men det var verdt ventetiden. Siden jeg kjøpte i borettslag slipper jeg også å bekymre meg over utgifter hvis noe plutselig må fikses. Det tar vaktmesteren på borettslaget seg av. Helt supert, konstaterer Carina.

Nytt boligprosjekt

Nå er Himmel & Hav, et nytt og spennende boligprosjekt, lansert på Strandkanten. Førstegangskjøpere får en ny mulighet til å komme seg inn i boligmarkedet. Boligene blir et borettslag med leiligheter fra kr. 1.950.000 og innskudd på kr. 800.000. Det er allerede mange som har registrert seg, og nå kan også du registrere din interesse på himmeloghavbo.no.

Trives sør for sentrum

Området sør for Tromsø sentrum er veldig populært. Og mange ønsker å bo på Strandkanten med sentral beliggenhet og nærhet til det meste. Sentrum er innen gangavstand, og det er flere store matvarebutikker i nærheten. For de som er glade i natur så er det kort vei til både Telegrafbukta og lysløypa. 

9.5 2016 09:22

Slik skaffer du deg din første bolig

Ingvild Bratterud er salgsansvarlig for Himmel & Hav på Strandkanten. Hun har lang erfaring fra Boligbyggelaget Nord, Nord-Norges største private eiendomsforvalter. Her er hennes beste tips for hvordan man kan unngå budrunder.

  • Kjøp nytt. Utbygger stiller 5 års garanti for feil og mangler.
  • Unngå budrunder. Himmel & Hav har fast prisliste.
  • Vær tidlig ute. Førstemann til mølla prinsippet gjelder.
  • Kjøp nå. Prisene på bolig har gått opp, og om ett år kan de være enda høyere.
  • Spar penger. Vanligvis er det 2,5% dokumentavgift til staten på hele kjøpesummen. Ved å kjøpe nytt unngår du dette.
  • Meld din interesse. De 50 første som melder sin interesse får eksklusiv invitasjon til  forhåndssalg på Himmel & Hav den 26. mai.
  • Vær forberedt. Sjekk prislisten, og se hva du har råd til.
  • Avtal med banken. Snakk med din rådgiver og dokumenter hvor mye du kan låne.

 

Gjør slutt på den evige boligjakten og skaff deg eksklusiv tilgang til forhåndssalget nå. Registrer deg på himmeloghavbo.no. Borettslagsleiligheter fra kun kr. 1.950.000, med innskudd kr. 800.000.