Sjøparken startleiligheter: Her på Tomasjord ferdigstilles nå et leilighetsprosjekt tilpasset en kjøpegruppe som er ute etter rimelige boliger. Alle foto: Marius Fiskum.

Her kan førstegangsetablere få seg rimelig toppetasje-leilighet

Dette er kommersielt innhold sponset av EiendomsMegler1 Nord-Norge. 

Norges Banks styringsrente er nede på historisk lave 0,75 prosent, og i følge rentebanen er det sannsynlig at styringsrenten senkes med ytterligere 0,25 prosentpoeng inneværende år. Det gjør at det nå er sjokkbillig å eie leilighet for Ola Nordmann. De fleste bankene tilbyr nå fra 2,75 og helt ned mot 1,99 i nominell rente.

Lave renter betyr imidlertid at boligprisene vil stige. Mange førstegangsetablerere sliter allerede med å komme seg inn på det brennhete boligmarkedet i Tromsø.

På Tomasjord er prosjektet Sjøparken startleiligheter i ferd med å ferdigstilles. Leilighetene står klare sommeren 2016 (før semesterstart), hvor både pris og størrelse er tilpasset en kjøpegruppe som ikke har aller sterkest kjøpekraft – som for eksempel studenter.

Sjekk ut leilighetene i prosjektet her. 

I Sjøparken startleiligheter-prosjektet får du kjøpt smarte leiligheter på 49 kvadratmeter til like over to millioner kroner – og en kvadratmeterpris på under 40.000. Om du sammenligner med resten av bransjen, er det en rekke nybygg-leiligheter som nærmer seg 60.000 for kvadratmeteren i Tromsø – også i Tromsdalen.

En slik leilighet vil koste deg like i overkant av 7000 kroner - inkludert avdrag på lån. 

Meld din interesse for Sjøparken startleiligheter her! 

- Tæring etter næring

Banksjef i Sparebank1 Nord-Norge, Lars Nymo Trulsen, oppfordrer imidlertid folk til å beholde bakkekontakten.

- Det som er viktig å få med seg for kundene er at du skal leve med et boliglån i 20-30 år. Over en sånn periode kommer ikke renta til å være like lav hele veien. I dag er det jo så godt som gratis å låne penger, men du kan ikke basere livet ditt på at det skal være 2,5 % i overskuelig framtid, fastslår Nymo Trulsen.

- Hvordan ser renteprognosene ut framover?

- Hvis man skal tro på de med mest peiling, vil den være lav i flere år. Samtidig er det ting ute i den store verden Norge ikke rår over, og det kan påvirke rentenivået. For eksempel oljeprisen, svarer Nymo Trulsen.

- Bør man kjøpe bolig i Tromsø nå?

- Det kommer litt an på formålet. Om du investerer i bolig fordi du har tenkt til å bo der over en betydelig periode, kan det helt klart være smart. Om du investerer kun for å spekulere, er ikke det nødvendigvis det smarteste, sier Nymo Trulsen om det brennhete boligmarkedet i Tromsø. 

Her kan du melde din interesse for Sjøparken startleiligheter! 


Her kommer Sjøparken startleiligheter til å bli reist - med fin utsikt over tromsøya.

 

29.9 2015 14:01

MELD DIN INTERESSE

Daniel Eriksen Martinsen

Daglig leder / Megler MNEF

Mobil
98 25 91 09
 

Kjetil Rusten

Megler

Mobil
91 67 00 00