Hege Edvardsen (t.v.) og Marita Sørensen fra Nerstranda leter etter #råfinefolk i Tromsøs gater.

Ser du disse to på gata, kan du ende opp i New York

Hege og Marita går gatelangs på jakt etter inspirerende gatemote i Tromsø.

 


#råfinefolk: Aleksandra Seljeseth, skoleelev. Les mer om Aleksandra her.

- Glem catwalken. De fineste folkene finner du rundt deg, sier Marita Sørensen, markedskoordinator ved Nerstranda kjøpesenter i Tromsø.

Det ble utgangspunktet for kampanjen #råfinefolk: I stedet for en tradisjonell reklamekampanje, velger Nerstranda i høst å hylle de mange helt «vanlige» menneskene som har et bevisst forhold til klær, som pynter opp i bybildet og inspirerer andre.

Her kan du se noen #råfinefolk som er funnet på gata.

Med på laget

Med seg på laget har Marita fått med seg Hege Edvardsen fra Tromsø. Etter 14 år i utlandet, blant annet Paris, hvor hun har jobbet med mote, kostyme og innredning, har hun flyttet tilbake til hjembyen.

- Jeg er stolt over å få være med på dette prosjektet. Med #råfinefolk kan jeg endelig få løfte fram alle som sprer glede og inspirasjon i bybildet. Og ikke minst å få gjøre stas på dem ved å sende en av dem til New York, sier Hege.

Slik vinner du reise til New York


#råfinefolk: Lea Baadsgaard, psykologistudent. Les mer om Lea her. 

Det er to måter for byens gatemote-mennesker å komme seg til New York på:

    1. Fram til 17. november 2016 velger Nerstranda, sammen med stylist Hege Edvardsen, ut råfinefolk som skiller seg ut fra mengden og stråler i bybildet. De utvalgte er med i trekningen av en reise for 2 til New York.
    2. Last opp bilde av din venn/venninne, far, bestemor eller deg selv, slik at vi får med alle #råfinefolk i byen. Last opp bilde på instagram eller facebook med hashtagen #råfinefolk, og vær med i konkurransen om å vinne en tur for 2 til New York! 

Les mer om konkurransereglene her.

- Vi vil gjerne ha med flest mulig. Det som er så fint med gatemote er at det ikke handler om supermodeller eller eksklusiv moteindustri, sier Marita.

Flere i Tromsø enn andre steder

- Hva ser dere etter når dere velger ut?
- Som moteskaper får man nesten alltid spm om hva som er ens inspirasjon. Og mitt svar blir alltid mennesker, sier Hege og legger til:


#råfinefolk: Jonas Simonsen, lærer, student og fotballspiller for Finnsnes IL. Les mer om Jonas her.

- Mennesker jeg ser på gata, på cafe, på kino, på konsert – mennesker i det offentlige rom. Det kan være en spesiell måte å kombinere farger, plagg, mønster eller bare at de lyser opp i gatebildet. De bryr seg om hvordan de tar seg ut og de signaliserer en stolthet og trygghet i å være seg selv som jeg mener smitter av på de rundt dem. Og Tromsø har mange av disse, jeg tør påstå en større andel en mange andre byer.

12.10 2016 14:11