Fra venstre: Kent Kvalvik, partner i RSM, Stig A. Hanssen, adm. dir Ishavskraft og Adrian Tripp, Chief Executive European Business Awards under utdelingen av den nasjonale prisen. (Foto: Ishavskraft/Willy Larsen)

Slik havnet Ishavskraft i finalen til europeisk prestisjepris

Best i Norge på miljø- og bærekraftig virksomhet.

- Det er første gang vi opplever at en strømleverandør vil ha oss til å bruke mindre strøm, smiler Poul Henrik Remmer, hotelldirektør ved Scandic Ishavshotel i Tromsø, i filmen du kan se nedenfor. Strømleverandøren Remmer snakker om er Ishavskraft, som forsyner hele Scandic-kjeden i Norge med ren og fornybar elektrisitet.

- At vi også hjelper kundene våre å bruke mindre strøm kan kanskje virke som et paradoks, men det er en del av vår suksess, sier Stig A. Hanssen, konst. administrerende direktør i Ishavskraft.

Kom gjennom trangt nåløye

Ishavskraft har kommet seg gjennom et meget trangt nåløye, og er med i finaleheatet til European Business Awards (EBA) i kategorien Environmental & Corporate Sustainability. Filmen er en del av konkurransebidraget. Se den her: 

Stem på Ishavskraft her

Alle kan stemme

- Avstemningen av National Public Champion er i full gang. Det er klart vi er spente, men det er jo en seier bare å bli nominert som best i Norge, sier Stig A. Hanssen.

Alle som vil kan stemme på Ishavskraft, men fordi EBA vil gjøre avstemningen så reell som mulig, er det kun lov å stemme én gang per epost-adresse. 

Derfor vant Ishavskraft


Alle eiere av BMW i3 får tilbud om ren, fornybar vindkraft fra Ishavskraft.

Ishavskraft er kåret til nasjonal vinner som følge av sitt miljø- og samfunnsengasjement gjennom mange år.

En målrettet satsing på fremtidsrettede energiløsninger og fornybar energi har gjort selskapet til en av de største aktørene i det norske kraftmarkedet.

Suksesshistorier

Den europeiske juryen i EBA som har trukket fram Ishavskraft som nasjonal vinner, har lagt merke til flere av selskapets suksesshistorier og meritter:

  • Green Energy, et unikt samarbeid med BMW, sørger for at alle eiere av BMW i3 får tilbud om å lade bilen sin utelukkende med ren, fornybar vindkraft
  • Ishavskraft tok i sin tid initiativet til prosjektet Ishavsveien, et landsomfattende hurtigladenett for el-biler.
  • Ishavskraft forsyner flere store institusjoner og selskaper med fornybar energi, blant annet Scandic-kjeden. 
  • Ishavskraft støtter prosjektet «Langpasning til Afrika» som sørger for trygge hjem til utsatte alenemødre i slummen utenfor Nairobi i Kenya 
  • Ishavskraft oppfyller samtlige fokusområder i EUs fornybardirektiv. Det vil si at selskapet jobber målbevisst mot 20 prosent reduksjon av CO2 utslipp, 20 prosent fornybar energi inn i kraftsystemet og 20 prosent mer effektiv utnyttelse av energien. Alt skal skje innen 2020.
19.2 2016 13:19

European Business Awards

European Business Awards (EBA) er Europas største og viktigste program for anerkjennelse av selskaper på tvers av alle sektorer. EBA er inne i sitt niende år.