Tør du å prøve denne treningsformen, mann?

Dette er reklame for Exolo.

Exolo i Tromsø Sentrum  er kjent for å være et allsidig treningssenter hvor får du et variert og moderne treningstilbud.

Les mer om Exolos treningstilbud her.

En av gruppetimene du kan oppleve hos Exolo er «Bosupuls». (Du kan se hvordan det foregår i videoen ovenfor)

For de som ikke har videre kjennskap til Bosu som treningsform, så ble Bosu oppfunnet og lansert i 2000 av David Weck – og har raskt etablert seg som et av det mest populære treningsutstyret på markedet. Bosu er formet som en halv ball – der den ene siden er et flatt underlag, mens den andre er formet som kuppel.

Mange – særlig menn – som ikke kjenner til Bosupuls som treningsform, tror gjerne at Bosutrening er «bestemor-gym» for kvinner i overgangsalderen.

Intens økt 

Det kan imidlertid skiinstruktør og treningsentusiasten Magnar Slåtto avkrefte. Slåtto dokumenterte nemlig ei økt på Bosupuls med pulsmåleren.  Dette var resultatet:

Timens varighet: 55 min.
Snittpuls:            160 slag 
Makspuls:           194 slag
Forbr. kalorier:    969 kalorier
Tid i sone 5:        2:41 min
Tid i sone 4:        9:46 min
Tid i sone 3:        13:05 min

- For meg som går på ski på vinteren og sykler på sommeren så er Bosutrening helt genialt. Det er veldig relatert til tyngdeoverføringen på ski og fraspark i diagonalgang, oppsummerer Magnar Slåtto.

Slåtto mener også at denne type trening forebygger ubehagelig plager.


Magnar Slåtto.

- Jeg er overbevist om at denne timen forebygger mange nakke – og ryggplager fordi du trener det bort. Bosuballen gjør deg ustødig, og du bruke muskler du vanligvis ikke bruker i det daglig. Kjernemuskulaturen styrkes og du får en bedre holdning. Har du som mål å gå litt på ski i vinter, så er dette den perfekte grunntreningen; balanse, styrke og kondisjon på 55 minutter.

Les mer om Magnars opplevelse av Bosupuls på treningsbloggens hans her.

- Prøv selv og gjør det minst tre ganger før du gjør deg opp en endelig mening. Det tar litt tid å komme inn i øvelsene, sånn er det bare, sier Slåtto. 

Barnevennlig

Hos Exolo kan du ta barna med på trening, og aktivisert gjennom «aktiv barnepass». 

- Det fungerer kjempebra. Bjørn (5) har jo på mange måter vokst opp her - han er ikke født her, men har vært her siden han var tre måneder gammel. Mannen til Lill-Jorid (daglig leder) heter Stig, og Bjørn lærte seg vel stort sett å si «Stig» før han lærte seg å si «pappa», ler mamma Johanne Christine Henriksen og pappa Andreas Sandbakk Myrvoll. 


Familien Henriksen Myrvoll trives godt på Exolo - hvor barna får eget treningsopplegg mens foreldrene er på spinning. Foto: NordlysLAB.

- Det å kunne komme hit på dagtid og få trent, mens du er trygg på at noen tar vare på ungen din, var utrolig viktig for oss, forteller Johanne. 

Besøk Exolo.no for å lære mer om trening her. 

 

 

2.11 2015 19:50