Ishavshotellet fyller 20 år: - Det har vært mange artig episoder. Verst gikk det utover Kong Harald!

Dette er kommersielt innhold for Scandic Ishavshotel. 

Denne helga feirer Scandic Ishavshotel sitt 20-årsjubileum i Tromsø, og dagen ble markert med «Åpen dag» på Scandic – hvor hotellet inviterte hele byens befolkning til kaffe, kaker og konkurranser lørdag. 

Det tradisjonsrike hotellet har mange historier å fortelle.

Johanne Christine Henriksen, i dag salgssjef på Scandic, kan fortelle én av dem. Riktig nok er historien fra 90-tallet da hun var 17 år gammel og servitør.

- Jeg fikk i oppdrag å servere Kong Harald sitt bord. På 90-tallsvis skulle det serveres fromasj. Det var et digert sølvfat pyntet med masse druer. I det jeg kom fram til kongen og skulle gi han et stykke fromasj var jeg uoppmerksom og hele fatet havnet i fanget hans. Rimelig tragikomisk, mimrer dagens salgssjef med et smil.- Hva tenkte du da?

- Da gikk det litt kaldt nedover ryggen på meg, og jeg fikk noen spesielle blikk fra hovmesteren vår.  Kong Harald tok imidlertid dette med veldig godt humør og fortalte at han heldigvis hadde en ny dress på rommet, forteller Johanne.

Lever av fornøyde kunder

I en stadig tøffere hotellbransje har Ishavshotellet stått standhaftig i 20 år.

- Det er alltid stas å markere et jubileum og at vi har holdt det gående i 20 år, med fokus på gjestenes opplevelser. Det er alfa omega, enten du bor eller bare benytter deg av våre fasiliteter. Men det kommer ikke av seg selv. For at man skal lykkes er det viktig at man leverer topp service og topp kvalitet. Og at man er til stede når gjestene trenger deg, sier direktør ved Scandic Ishavshotel, Poul-Henrik Remmer.

På frokost-toppen

Nasjonalt har Scandic Ishavshotel markert seg i frokost-toppen.


Scandic Ishavshotels frokost ble kåret til den tredje beste i landet og best i Nord-Norge i år.

Årlig kårer Twinings Tea Norges beste hotellfrokost. For 10. året på rad var det Scandic Nidelven som trakk det lengste strået, mens Clarion Folketeater kapret 2.-plassen. Men i tradisjon tro gjorde også Scandic Ishavshotel det meget skarp med sin 3.-plass – og har dermed Nord-Norges beste frokost!

- Vi har bestemt at vi skal være i toppen i den kåringen slik at vi blir lagt merke til. Det gir oss konkurransefortrinn.  Vi har en målsetning om å levere litt utover det gjestene forventer, og det virker som det blir verdsatt, forteller Remmer stolt.

- Sliter dere med å få folk ut av spisesalen?

- Spesielt i helgene, gliser jublianten. 

23.10 2015 18:34