Milliardløftet hylles av byens idrettsprofiler: - Det er helt fantastisk

Torsdag tok byrådet første spataket i jorda på Templarheimen. Tromsøbadet blir nå endelig realisert, og grunnarbeidet starter i høst.

Bli med på innsiden av Tromsøbadet i videoen ovenfor. 

Tromsøbadet er på mange måter symbolet på et omfattende idrettsløft byen står ovenfor. I løpet av de kommende årene skal det investeres nærmere én milliard kroner i idrettsanlegg og utbedringer av dagens tilbud.  


Ordfører Jens Johan Hjort (H), byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) og finansbyråd Jonas Stein (V). Nå blir Tromsøbadet en realitet.

- Det er helt fantastisk at det legge til rette for å drive idrett i Tromsø. Jeg syns vi har alle muligheter for å bli god i nord, sier supertalentet Silje Theodorsen. 

Med byrådsleder Øyvind Hilmarsen (H) i spissen har det borgerlige byrådet vært med å få realisert Tromsøbadet og klatrehall til 700 millioner, TUILs etterlengtede fotball- og turnhall, den like etterlengtede turnhallen på Templarheimen til 50 millioner og ny fotballhall til TILs breddeavdeling på Bjerkaker – der kommunen har fristilt en tomt til 7-8 millioner. 

Høyre ønsker å understreke at KrF, Venstre og FrP har vært viktige drivkrefter i samrbeidet om et felles løft for idretten i Tromsø. 

På Kvaløya kan innbyggerne se fram til en ny flerbrukshall til 70 millioner, mens langrennsløpere og skientusiaster endelig får den rulleskiløypa de lenge har drømt om – ettersom spaden allerede er i jorda på Storelva. Byens volleyballspillere får omsider portabelt dekk for utsatte bein og ledd, og samtidig kjøper kommunen turnforeningen ut av Gyllenborghallen. Det betyr at turnforening får frigjort 15 millioner og Idrettsrådet nå besitter en fullverdig normalhall med gode publikumsfasiliteter. 

- Ønsker å berømme byrådet 

- Tromsø Idrettsråd ønsker å berømme det sittende byrådet for en kjempeinnsats i sin periode ved roret. Mange store og små prosjekter til fremme for idretten og folkehelsen har fått fart og blitt besluttet i de årene som har gått. Ikke minst har dette byrådet inkludert og samarbeidet tett med idretten og idrettsrådet på en måte vi ikke har opplevd tidligere, skrev Tromsø Idrettsråd på sin Facebook-profil fredag.

I byrådet har Høyre sittet med FrP, Venstre og Krf. Resultatet er at i nær framtid vil brorparten av det skrikende behovet etter hallkapasitet være borte. Mennesker på alle nivå skal ha et tilbud til fysisk fostring, og de aktive idrettsutøverne skal ha gode treningsfasiliteter nok til å bli værende i landsdelen. 

Anleggsansvarlig i Tromsø Idrettsråd, Lars Olav Sparboe, har jobbet med prosjektet «Idrettsbyen Tromsø» siden 2008. Og gleder seg stort over at man nå ser resultater. 

- Jeg er imponert over den jobben dette byrådet har gjort, og de som eventuelt kommer etter har en voldsom jobb foran seg, sa Sparboe under torsdagens pressekonferanse.

Han håper de som styrer Tromsø i dag fortsetter.

- De bygger Tromsøbadet som de lovet, og derfor tror jeg på dem når dem sier at de vil bygge en ny hall også, fortsetter Sparboe.

Hylles av idrettsprofilene 

Også byens mest profilerte idrettsutøvere applauderer jobben som gjøres.

- Jeg syns det er helt fantastisk. Det å få ei rulleskiløype både med tanke trafikksikkerhet og muligheten til å trene veldig spesifikt tror jeg blir et supert supplement til et ellers godt miljø i Tromsø, sier landslagsutøveren Silje Theodorsen.


Silje Theodorsen på rypejakt.

I januar skal Theodorsen konkurrere om NM-medalje på hjemmebane i Tromsø – et mesterskap byrådet har vært en viktig pådriver for å få realisert.

- Det er kjempeinspirasjon, og særdeles viktig for rekrutteringen. Bredden i Tromsø er enorm, og det løfter alle. Jeg tror absolutt det er med på å heve nivået, sier Theodorsen.

Nå starter arbeidet med å bygge ny ski og skiskytterstadion i Grønnåsen.

-Det er helt utrolig bra. Det hadde vært noe mange av Tromsøs kunne nytt godt av både i topp og bredde. Det er et stort savn å ha en skikkelig storstue, sier et av de største langløpstalentene i verdens, Team Santanders Andreas Nygaard. 

Nå starter også arbeidet med å bygge ny ski og skiskytterstadion i Grønnåsen.

- Det hadde vært utrolig bra, og noe mange av Tromsøs befolkning kan nyte godt av både i topp og bredde. Det er et stort savn å ha en skikkelig storstue av en skistadion, sier et av de største langløpstalentene i verden - Team Santanders Andreas Nygaard.


Andreas Nygaard (t.v.) er glad for at byen er i utvikling. Her sammen med broren Bjørn-Thomas (t.h.) på Valhall.

TILs toppscorer Magnus Andersen vokste opp i den lille bygda Øksfjord. Der ble han god i en knøttliten gymsal, men ser med entusiasme på muligheten morgensdagens TIL-spillere får til å utvikle seg i TILs nye breddehall på Bjerkaker.

- Det er helt strålende. Som idrettsutøver så syns jeg det er veldig flott at det bevilges så mye midler til idretten. Det er viktig å ha et godt tilbud i en så stor by som Tromsø. Det betyr at man muligheten til å være aktiv året rundt, og det fortjener alle våre talentfulle idrettsutøvere, fastslår Magnus Andersen. 

11.9 2015 20:59