August Jensen (23) fra Bodø kapret laksetrøya!

Nord-Norges nye sykkelhelt kapret laksetrøya til odel og eie

August Jensen (23) imponerte igjen. 

Bodø-gutten August Jensen (23) viste seg som den sterkeste klatreren i feltet, og kapret dermed årets laksetrøye. Dermed forsvarte han fjorårets bragd og rittets eneste nordnorske rytter kan ikle seg den lakserosa trøya til odel og eie.

Dermed får August Jensen og lagkameratene besøk av noen av verdens beste kokker fra Bocuse d’Or - som skal tilbrede et helt spesielt laksemåltid for laget. 

Jensen takker for upåklagelig støtte langs løypa.

- Det har vært helt utrolig. Jeg har kost meg gløgg i hjel, og det er kult å ta laksetrøya igjen. De omgivelsene vi møtte på Senja var blant annet helt magisk. Man blir nesten litt sentimental av hvordan folk stiller opp for deg langs løypa, sier August Jensen til TV2. 

- En utrolig sterk prestasjon. Han vant den i fjor også, det må vi huske på, sier TV2-kommentator Johan Kaggestad. 

Jensen overtok laksetrøya på fredagens etappe til Setermoen. Lørdag mistet han den til den offensive lagkameraten Håvard Blikra, men på rittets siste dag kapret altså den nordnorske sykkelyndlingen. 

- Kult at laks sponser Arctic Race 


August Jensen (23) er landsdelens nye sykkelhelt. 

 

- Hva syns du om at trøya du åpenbart trives godt i, i år er ei laksetrøye? 

- Jeg er vokst opp med mye laks, har fisket mye selv, slik som enhver stereotypisk nordnorsk familie gjør, så det er kult at norsk laks sponser Arctic Race, sier unggutten. 

- Hva syns du om Arctic Race i år?

- Jeg liker det bare bedre og bedre. Det var stort allerede første året, men nå begynner folk og skjønne at dette er noe man bare må være med på. Publikum her oppe er fantastisk, sier August Jensen.

Landsdelens nye sykkelhelt! 

 

 

14.8 2015 20:17