Tour de France-topp: - Den mest ikoniske og vakreste etappen jeg har vært vitne til

ASO lover mange nye år med Arctic Race of Norway etter dronningetappe.

Skyfri himmel, strålende sol og et ellevilt folkeliv sykkelverden knapt har sett maken til. Det var det som møtte rytterne på den tredje etappen av årets utgave av Arctic Race of Norway.

Allerede like etter starten på Finnsnes startet moroa, med flere hundre jenter i bunad over Gisundbrua. Deretter dro de ut på et privilegium av en runde på Nord-Senja, før de avsluttet opp Målselv Fjellandsby.

Videoen i vinduet øverst oppsummerer etappen - og nå er den sett over 100.000 ganger, og har spredt seg til flere lang i Europa - blant annet Frankrike. 

Helt ny teknologi 

Til 180 ble det kringkastet helt unike TV-bilder: ASO testet nemlig en splitter ny helikopter-teknologi som tok deg fra bakkenivå og til høyden i løpet av ekstremt kort tid.


Eventyrøya Senja. Foto: P. Ballet / ARON. 

TV2 sendte for første gang i ARON-historien en sykkeletappe i sin helhet, og den velkjente kommentatoren Christian Paasche uttalte at han ble rørt av å kommentere det som omtales som Dronningetappen. 

- Dette er rett og slett fantastisk. Jeg hadde ikke trodd at det var mulig, mente Amaury - og slo fast at Arctic Race må tilbake til Senja, sier den mektige ASO-eieren og presidenten, Jean-Etienne Amary. 

- Det er den mest ikoniske og vakreste etappen jeg har sett i ARON. Landskapet på Senja er helt ekstraordinært. I tillegg var dagens etappe den mest utfordrende så langt i Arctic Race of Norways historie, og det gjør det ekstra spesielt, sier Claude Rasch, en av rittdirektørene til ASO.

Gåsehud-avslutning

Han fikk gåsehud da han kjørte opp bakken til Målselv Fjellandsby.

- Jeg kjørte opp Alpe d’Huez for noen uker siden. I dag fikk jeg samme følelse da jeg kjørte opp bakken. Publikum er fantastisk. Det er ikke bare TV-bildene av naturen som utenlandske TV-sere elsker, men også galskapen til det norske folk, påpeker Rasch.


Belgisk Ben Hermans vant den dramatiske avslutningen i folkehavet opp til fjellandsbyen.

Han forteller at scenen med tanksen som kjørte parallelt med feltet på gårsdagens etappe sprer seg som ild i tørst gress i sosiale medier i Frankrike.

- Den er sett flere hundre tusen ganger allerede. Folk digger det, smiler han.

Også Arctic Race of Norway-direktør, Knut-Eirik Dybdal, var naturlig nok strålende fornøyd med dagens etappe.

- Et smykkeskrin av etappe. Når været er som i dag er Senja helt eventyrlig, det viste vi. Litt heldig var vi, i går var det helt øya tåkelagt, smiler han lurt. 

Dagens etappe ble vunnet av belgiske Ben Hermans, etter en dramatisk avslutning opp folkehavet i Målselv Fjellandsby - hvor Hermans passerte estiske Rein Taaramäe like før mållinja - prikken over den berømte I-en. 

 

 

15.8 2015 20:02

Sashimi med soyadressing

Det enkle er ofte det beste og det ser du i denne oppskriften. Her skjærer du rå laks i skiver og serverer den med en hjemmelaget soyadressing ved siden av.

4 porsjoner

Ingredienser:

250 g  laksefilet, uten skinn og bein 

Dressing:

1 fedd  hvitløk 
2 cm  ingefær, frisk 
0,25 stk  chili, rød 
1 kvist  koriander, frisk 
1 stk  lime 
1 dl  soyasaus 
1 ts  sesamolje 
Framgangsmåte
·    Skjær laksen i tynne skiver.
Dressing
·    Finhakk hvitløk, ingefær, chili og koriander.
·    Press saften av lime, og ha i en skål sammen med soyasaus og sesamolje.
·    Bland hvitløk, ingefær, chili og koriander i sausen.
Server sashimiskivene med soyadressingen i en skål ved siden av.