Dubrovnik er den mest berømte og besøkte byen i Kroatia.

Ble bombet under borgerkrigen - nå er Dubrovnik et av Europas heftigste reisemål

Dubrovnik har lenge blitt ansett som en av vakreste og best bevarte byene i Middelhavsområdet, og fikk allerede i 1979 plass på UNESCOs verdensarvliste over viktigste kulturminner.

Les også: Sunny Beach - elsket og hatet 

I 1991 ble imidlertid den sjarmerende havnebyen offer for serbisk bombardement under borgerkriger i det tidligere Jugoslavia. Dette skadet store deler av særlig gamlebyen - til tross for den var uten militær betydning. Gamlebyen er i dag rehabilitert. 

I Dubrovnik bor det ikke mer enn 43.000 mennesker, og byen er også relativt liten av størrelse. Likevel har den mer enn nok å by på og er et yndet turistmål i Europa. Trolig er det den kompakte kombinasjonen av by, strand, mat og sol som gjør stedet så populært. Med sin beliggenhet så langt sør og ved Adriaterhavets østkyst så er det badetemperatur i Dubrovnik til langt ut på høsten. 

Søk her: Billige reiser til Dubrovnik i høst 

Dette må du gjøre i Dubrovnik 

Dersom du vil få en lite innblikk i hva du går glipp av om du aldri reiser til Dubrovnik, må du sjekke ut den interaktive utsikten fra fjellheisen i byen.  

Dubrovnik er ikke stedet du reiser dersom du skal kjøpe deg ny klesgarderobe, men heller bli rik på opplevelser. Likevel har byen et godt utvalg av butikker og mindre kjøpesenter. Et lurt tips kan være å spørre lokalbefolkning om råd dersom det er noe spesielt du leiter etter. Prisene er noe lavere enn i Norge. 

Søk her: Rimelige pakketurer til Dubrovnik i sommer 

Banje Beach er uten tvil den mest populære stranden i Dubrovnik, mye takket være beliggenheten og den unike utsikten.  Stranden består av de fortryllende rullestenene som de fleste andre strendene i Kroatia, men på denne finner du i tillegg verdensberømte personligheter,idrettsutøvere og kunstnere.

Les også: Hit strømmer kjendisene og norske turister i sommer 

Søk på hotell i Dubrovnik. Trivago.no søker blant 271 ulike bookingsider og finner trolig det beste og billigste for deg: 

Dette må du se i Dubrovnik 

Den nevnte gamlebyen er et levende museum i seg selv, med flere fantastiske bygg og severdigheter. Inne i gamlebyen er det ikke lov til å kjøre bil. For de som har sett Game of Thrones har byen vært stand-in for King’s Landing. 

Det er obligatorisk med en runde på bymuren med sine mange tårn, og fantastiske utsikt over byen, havet og området rundt.

For de eventyrlystne anbefales det på det sterkeste å besøke én av de mange små øyene som ligger utenfor byen. Der er det restauranter av høy kvalitet og omgivelser som vil ta romatikken til et nytt nivå. 

Sjekk ut Dubrovnik her. 

9.7 2015 13:30