Petersplassen foran Peterskirken i Vatikanet. Den største turistmagneten i Roma.

Alt om Roma - den evige stad

Mange som har besøkt «den evige stad» - Roma - har blitt forelsket i den italienske hovedstaden. Roma har en lang og tradisjonsrik historie, og i antikken var Roma hovedstad i Romerriket - datidens suverent største og mektigste stat. 

Les også: Hit strømmer kjendisene og norske turister i sommer 

«Den evige stad» kalles også gjerne for «den hellige stat» ettersom Paven også har sete i Roma. 

Roma ble ikke bygget på én dag, men mange av de historiske bygningene som finnes der kan du fortsatt se. I tillegg byr byen på gode shoppingsmuligheter, verdens beste kaffe, et pulserende natteliv, fløyelsnetter og fortreffelig mat og vin. 

Søk her: Pakkereiser til Roma i høst for 2722,-

Når på året er det best å reise til Roma?

Den aller beste tiden for å feriere i Roma er sannsynligvis på våren. Da er det som regel et veldig behagelig klima, samtidig som de største turiststrømmene fortsatt ikke har slått inn for fullt. Også fra september og ut oktober er et ypperlig tidspunkt for Romaferie. Da får du det også billigere. 

Her får du pakkereiser til Roma i høst for 2722,-

Hvordan skal du planlegge dagen? 

Roma er omfattende og mye å se. Derfor kan det være smart å komme i gang tidlig med å utforske severdighetene. Gjerne gjør deg ferdig med dem før lunsj, så kan du bruke andre halvdel av dagen på deilig mat, vin og kanskje litt shopping. 

Les også: Ble bombet under borgerkrigen - nå er Dubrovnik et av Europas heftigste reisemål

Planlegger du shopping? Normale åpningstider på hverdager er 09.00 – 13.00 og 16.00 – 20.00.

Hvor skal man bo? 

Om du anser deg selv som en ordinær turist; bo sentralt. Pantheon ligger midt i Romas sentrum. Herfra er det bare noen minutter å gå til Piazza Navona, Campo dei Fiori og Trevifontenen.  Derfor er områdene rundt disse stedene gode valg.

Når det gjelder hotell, er det alltid smart å starte hotelljakten på trivago.no. De sammenligner hotellpriser fra 271 ulike bookingsider. Der er du nesten garantert å finne det billigste og beste hotellet for deg.

Søk her: 

Shopping

Som hos de fleste andre metropoler fins det shopping for enhver lommebok i Roma. Det som du kan spare mest på å handle, sammenlignet med Norge, er trolig lærvarer og sko. 

Den mest kjente og mest eksklusive handlegaten i Roma er Via Condotti, midt mellom Spansketrappen og Via del Corso. Her finner du de eksklusive motehusene. 

Les også: Sunny Beach - elsket og hatet 

Romas hovedgate - Via del Corso - er også en velkjent handlegaten. Riktignok en som passer lommeboka til hvermannsen litt bedre enn designbutikkene oppe ved Spansketrappen. 

Like utenfor byen, omtrent 30 minutter med bil, ligger Castel Romano. Det er et svært kjøpesenter  med over 100 butikker, restauranter og lekeplass for barna. Her kan du finne desginklær med opp til 70% avslag i forhold til normal butikkpris. 

PS! Politi i sivil holder et godt øye til piratvirksomhet. Derfor bør du unngå  å kjøpe kopier av Rolex-klokker og Louis Vuitton på gaten. Det kan fort koste deg en bot på flere tusen euro.  

Test ut Roma - du vil garantert ikke angre! 

8.7 2015 12:59