Tromsøjentene elsker simpelthen Marbella og vender tilbake år etter år. Foto: Privat.

Tromsøjentene får aldri nok av Marbella

Hva er det som får over én million turister til å besøke denne lille sjarmerende strandbyen? 

Marbella er en relativt liten by (omlag 140 000 innbyggere) i Malaga-provinsen ved Costa del Sol, men internasjonalt markerer byen seg som et svært attraktivt reisemål for kjendiser, og det samme gjelder norske turister – også Ola Nordmann. 

Men hva er det som får i overkant av én million turister til å reise årlig til denne lille sjarmerende strandbyen på den spanske Rivieraen? Vel, svaret på det er nok at byen mangler fint lite – og tilbyr det meste.

Søk her: Billige pakketurer til Marbella 

Hva gjør man i Marbella?

Marbella er viden kjent for sin eksklusive strandlinje, hvor det florerer av luksusyachter og enorme villaer. Her er det slettes ikke uvanlig at du møter på noen du har sett på TV eller hørt på radioen.

Den tilhørende strandpromenaden med barer, restauranter og butikker er pen og sjarmerende.  Her ligger også hotellene tett, med fin utsikt over solkysten.

Søk her: Finn billige flybilletter til Costa del Sol her! 

Marbella er imidlertid ikke bare for de som ønsker å oppleve den ekstravagante livsstilen, med designbutikker, fine båter og eksklusive nattklubber. Byen har evnet å ta vare på sin andalusiske sjarm – som gjør at feriestedet også fungerer godt for de som søker en ferieby hvor de kan koble fullstendig av.

Marbella er også et yndet reisemål for de som er glad i å spille golf. Det er kanskje ikke så rart: Byen har over 50 ulike golfbaner du kan velge mellom, og har i tillegg et over gjennomsnittet stabilt og behagelig klima.

Glad i golf? I Marbella er tilbudet enormt. 

Hvor bor du i Marbella?

Det finnes hoteller i alle prisklasser i Marbella. De fleste av hotellene ligger i Marbella sentrum eller nede ved strandpromenaden, mens en del av de store hotellene i Marbella ligger i Golden Mile, Puerto Banus eller i nær tilknytning til golfbanene i Marbella og Nueva Andalucia. De største hotellene har normalt storslåtte spa-anlegg.

Trivago.no sammenligner hotellpriser hos 270 ulike bookingsider. Her finner du det billigste og beste hotellet for deg. 

Hva spiser du i Marbella?

Tapas.

Glad i tapas? Dra til gamlebyen i Marbella. 

Men du lurte kanskje på hvor du finner den beste tapasen? Da må du fotfølge spanjolene – de velger nemlig den deiligste tapasen til enda deiligere pris. De restaurantene finner du i gamlebyen, eventuelt kan du oppsøke gaten Calle Camilo Jose Cela som ligger like ved parken Parque de la Constitución. I disse tapasbarene får du en solid tapastallerken for 10-12 euro.

Test ut Marbella – du vil garantert ikke angre! 

19.6 2015 17:09