Alicante er en oversett turistperle. Men det er kanskje derfor det er så behagelig der?

Dette er trolig det mest undervurderte feriemålet i Spania

Overraskende få nordmenn velger Alicante. Men kanskje er det nettopp derfor de få som reiser dit trives så godt? 

«Alle» har hørt om Alicante, men det er langt i fra like mange som har besøkt den viktige havnebyen. Provinshovedstaden Alicante blir ofte oversett av norske turister som haster til andre og endelige reisemål som for eksempel Barcelona. Kanskje er det like greit; Alicante er behagelig fri for masseturisme.

Når du skal planlegge ferien kan det være lurt å tenke taktisk. Dersom du legger ferien til slutten av august, finner du masse rimelige ferieturer. En pakkereise til Alicante med direktefly fra Tromsø kan du få for utrolige 2700 kroner per person hos Reisefeber.no.

Og dersom du er under 26 år kan du reise på ungdomsbillett hos SAS  - som har en hel rekke ungdomstilbud i sommer.

Men hvorfor reise til nettopp Alicante?

Severdigheter   

Vi kan begynne med en av byens store stoltheter, nemlig den flotte og svært trivelige strandpromenaden Explanada d´Espany. Langs den finner du et stort utvalg kvalifiserte restauranter kombinert med et yrende folkeliv. På mange måter er det Spania på sitt aller vakreste.

Sjekk billige flybilletter til Spania og flere spennende destinasjoner her. 

Gamlebyen «El Barrio» er også vel verdt et forsøk. Den kan ved første øyekast se litt «sliten» ut, men dersom du tar deg tid til å utforske byen finner du fort at den er et kult sted å tilbringe tid i. Her ligger gamle bypalasser, prektige bygårder, småbutikker og innbydende tapasbarer vegg i vegg. 

Triviago.no sammenligner hotellpriser på 272 ulike bookingsider - og finner nesten garantert den billigste og beste hotelløsningen for deg: 

Beliggenhet

Alicante er en mellomstor havneby som ligger på den spanske sørøst kysten. I sentrum bor det rundt 400.000 mennesker, mens i Stor-Alicante bor det nærmere 800.000 – og byen er en av de raskest voksende i Spania. Dersom du finner deg et hotell sentralt plassert i hjertet av Alicante, er det gåavstand til de aller fleste severdigheter, strand, uteliv så vel som shopping. Dersom du blir enda mer eventyrlysten kan du i tillegg besøke Barcelona – som bare ligger en par-tre timers togtur unna.

Shopping

Når det gjelder shopping er det mange muligheter til Costa Blancas hovedstad.  Skal du ha mest mulig valuta for pengene kan du prøve handlesenteret like ved siden av universitetet. Her finner du «outlets» for alle kjente merker av sko, tøy og mye annet. Forrige sesongs kolleksjon, B-varer og mye annet går unna her til sterkt reduserte priser. Ellers er det sentrum som gjelder når man skal gjøre innkjøp i Alicante. Byen har et godt utvalg av alle mulige små og store butikker, samt to varemagasin i hver sin ende. Prisnivået i Alicante er behagelig.

Her finner du rimelige flybilletter til de største shopping-metropolene. 

Uteliv

Alicantes uteliv ansees for å være ett av de mest pulserende nattelivene i Spania. Du har et hav av herlige tapasbarer som er egner seg utmerket til å starte kvelden på - og som forvandles til «disco-pubs» etter midnatt. Byen har et utall små utesteder som åpenbarer seg i smågatene, i tillegg til større nattklubber. Et godt tips kan være Mint Club som er åpen mellom midnatt og 08.00 på morraskvisten.

Reis til Alicante og du vil sannsynligvis aldri angre! 

3.6 2015 20:40