- Start med fargene når du skal pynte konfirmasjonsbordet, sier Britt hos Britts Boutique.

Slik er det moderne konfirmasjonsbordet

Å sette sammen konfirmasjonsbordet og maten er alltid en utfordrende oppgave, særlig ettersom valgmulighetene i dag nærmest er uendelige. 

Se også: Sjekk Mathias’ (15) ekstreme forvandling 

Vi har fått hjelp av Tromsøs fremste fagpersoner på området, til å gi oss råd og tips til hvordan man bør gå fram når man skal sette sammen kombinasjonene som gir en fin og harmonisk konfirmasjon. 

Trendy dekorasjoner – tenk fargeharmoni 

Marit Baardsen hos Sonja Blomster. 
- Det moderne konfirmasjonsbordet er sammensatt av flere småkomponenter med forskjellige blomster. Når det er konfirmasjon er det jo snakk om ungdommer, og da skal det ikke være så veldig «satt», men mer luftig og lekent. Moderne er også grønt. Blad eller strå i vaser, et reint nordisk uttrykk. Det er veldig i tiden, også på bordpynt, sier butikkleder hos Sonja Blomster, Marit Baardsen. 

Stilreint grønt anbefales i vår og sommer. 

- Hva er ditt tips til hvordan man skal dekorere konfirmasjonsbordet? 

- Tenk fargeharmoni, enkelhet og bruk pengene på blomster - og mindre på andre ting. Da får du et frodig konfirmasjonsbord, som gir deg stor effekt ut av lite. 

- Start med fargene 

Inspirasjon til konfirmasjonsbordet. 

Britts Boutique har spesialisert seg på moderne interiør.

- Det som er viktig er å finne farger. Når man har bestemt seg med fargene så kan man gå videre. Da er det uendelig med muligheter, sier Britt Sjurelv Skogvik.

Britt selv konfirmerte seg i 1962. Kontrasten til i dag er stor, men fortsatt dreier det seg om å få omgivelsene så hyggelig som mulig. 

- Hva er ditt tips når det gjelder konfirmasjonsbordet? 

- Når man har handlet inn det man trenger, bør man dra hjem og pynte opp et lite prøvebord – for deretter å ta bilde av det. Da får du et innblikk i om du er fornøyd – eventuelt om du trenger noe mer, i tillegg til at du bare kan vise bildet til de som skal hjelpe til, slik at de vet hvordan det skal se ut. Det sparer deg for masse arbeid. 

Matinspirasjon 

Solberg Pettersen har masse godt kortreist pålegg. 

Når det gjelder mat er det tradisjonelle koldtbordet som har brukt å kjennetegne konfirmasjonen, fortsatt en slager. 

Trenger du inspirasjon? 

Løk og soppstuing, waldorfsalat, spekeskinke, fenalår, aioli, karbonader, agurksalat, gravlaks, rømmegrøt, hjemmelaget, potetsalat, sennepssaus, potetstappe, flatbrød, eggerøre, rekesalat, asparges, remulade, roastbiff, laksemousse, empanadas, focaccia, varmrøkt pepperlaks, sur agurk, sylta rødbeter, sild i alle varianter og lodderogn er bare noen av tingene du kan ha til et godt koldtbord. 

Hos Solberg Pettersen kan du sette sammen din egen meny - med akkurat det tilbehøret du ønsker - alternativt kan du gå for mesterens meny. 

Et bruktbord fra Solberg Pettersen som passer godt til dessert. 

Marsipankake - den evige vinneren 

Hos Bakehuset kan du få bilde av konfirmanten på kaka. 

Når det gjelder konfirmasjonskaka er det fortsatt klassiskeren marsipankaka som holder stand som bestselger hos Bakehuset Nord-Norge - som hvert år produserer 25 millioner bakeri- og konditoriprodukter. 

- Vi lager kaka slik du vil ha den. Hvis folk vil ha ei spesiell kake, så lager vi uansett hva det måtte være. Kunden får alt det de ønsker. Det er vanlig at folk har bilder av konfirmanten på kaka, forteller Kjetil Myrbakk i Bakehuset. 

 

28.4 2015 10:40

FAKTA

Sonja Johnsen Blomster holder til i Sjøgata 6 i Tromsø sentrum. Blomsterbutikken ble etablert i 1965 av Sonja Johnsen og tilbyr et rikt utvalg av planter og naturlig tilbehør. 

Britts Boutique er en interiør og klesbutikk og har en butikk i Tromsø sentrum og en på Jekta. Butikken fører moderne interiør og klær fra kjente designere. Den første butikken ble etablert i 1983. 

Solberg Pettersen holder til på Storelvbakken 1 på Kvaløysletta, og er en butikk og cateringsfirma som har spesialisert seg på kvalitetsmat. Bedriften ble etablert av Johan Hagrup Pettersen i 1924.  

Bakehuset Nord-Norge holder til på Skattøraveien 19C og er landsdelens største bakerikonsern. Bakehuset ble etablert allerede i 1971 og het da Asbjørns Bakeri.