Sjekk Mathias (15) ekstreme forvandling

Mathias Robertsen (15) skal konfirmere seg i vår, og tok oss med på runden i Tromsø sentrum da han skulle gjøre seg klar for den store dagen.

Resultatet kan du se i videoen øverst i vinduet.  

Les også: Slik er det moderne konfirmasjonsbordet 

Komfort og kvalitet 

Skoene til Mathias er levert av Skotreff. 

- Det første man må tenke på er passform, komfort og at man er komfortabel med utseende. På herresiden er det spisse dress-sko som er årets vinner. På damesiden er det litt varierende, men det er mye platåsko – ettersom de er behagelig å gå i, forteller Silje Ballo Olsen hos Skotreff. 

Klokka og solbrillene er levert av Optik Spesialbutikken i nord.  

- Hva ville du tenkt på om du skulle kjøpt en klokke eller en solbrille i konfirmasjonsgave? 

- Da ville jeg valgt noe som hadde vart. Kvalitet rett og slett. Jeg fikk personlig en solbrille i konfirmasjonsgave hos min svigerbror. Det er en tidløs brille som jeg bruker den dag i dag. Moten endrer seg ekstremt fort, men den klassiske kvaliteten holder seg i alle år. Alle kommer til å huske konfirmasjonen resten av livet, og da er det en fin mulighet til å gi en gave som varer, blir husket og har personlighetspreg, sier Aksel-Roald Skogvik (26). 

Tilbake til 60-tallet 

Frisyren er levert av Stenersen Frisør. 

- I år skal det være mer klassisk. En enda mer markert sideskill. Litt gammeldags, type 60-tallet. James Dean. For oss frisører er jo det artig, smiler Reidar Stenersen jr. hos Stenersen frisør - som har frisert konfirmanter i snart 50 år. 
 

Dressen er levert av Selected på Jekta. 

- Årets dressmote er veldig knæsj, og at du kombinerer en knæsj skjorte med en kul sløyfe eller slips. Tørklet i brystlomma skal bryte med resten av antrekket. Buksa skal være «cropped» og stoppe på ankelen. Det vi fokuserer på her på Selected er den smale bretten på brystpartiet, samt dobbelsplitt bak, for å få fasongen vi ønsker, sier Malin Elisabet på Selected - som har spesialisert seg på konfirmasjonsdresser. 

Konfirmasjonsbildene er tatt av Stan Serdjukov hos Fotograf Tromsø. Sjekk ut fotograftromso.no for enda flere bilder tatt av Stan. 

28.4 2015 10:35

FAKTA

Skotreff finner du i Storgata 79-81 i Tromsø sentrum, og er byens største skobutikk. De har spesialisert seg på kvalitetssko siden 1997. 

Optik Spesialbutikken i nord finner du i Havnegata 2 i Tromsø Sentrum. En lokal optikbutikk med spesialkompetanse, som ble opprettet helt tilbake i 1967 av Roald Skogvik. 

Stenersen Frisør holder til på Strandskillet 2 i Tromsø sentrum, og er en frisørsalong med nesten 50 års erfaring. Den ble etablert av frisørmester Reidar Stenersen i 1967. 

Selected er en klesbutikk som holder til på Jekta, og har i år spesialisert seg på komfirmasjonsdresser. 

Fotograf Tromsø er en nytenkende fotobedrift som tilbyr et vidt spekter av fototjenester i Tromsø og omegn. Inkludert konfirmasjonsbilder. Fotograf Tromsø har et unikt konsept der det er du som eier bildene.